Ξεκινάει σήμερα στην Κάρπαθο (Πηγάδια, 8.30 το βράδυ στο θέατρο στο λιμάνι) η περιοδεία στα Δωδεκάνησα του νέου αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου. Η “Ολιγαρχία” που σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αθήνα και εξυμνείται από τα εγκυρότερα διεθνή περιοδικά για τον κινηματογράφο, θα προβληθεί  στην Κάσο την προσεχή Δευτέρα  30 Ιουλιου, την Κάλυμνο(2/8), την Χάλκη(5/8) και την Ρόδο, στις 7 Αυγουστου. Τις προβολές θα προλογίσει ο σκηνοθέτης που θα απαντήσει και στις ερωτήσεις του κοινού. 

Ads

 

«Η ταινία που αναλύει καλύτερα από όλες την κατάσταση(στην οποία ζούμε)», γράφει το Cineaste, το κορυφαίο αμερικανικό περιοδικό για τον κινηματογράφο, «μέσα από ένα σύγχρονο αλλά και ιστορικό πλαίσιο είναι η “Ολιγαρχία” του Στέλιου  Κούλογλου.  Ας ελπίσουμε ότι κάποια αμερικανική εταιρεία διανομής θα αποκτήσει γρήγορα και θα διανείμει ευρέως αυτή την επίκαιρη ταινία, αν πάρουμε υπόψιν μας και τον δεδηλωμένο φόβο του αμερικανού βιομηχάνου Χένρι Φορντ, ο οποίος παραφράζεται στην αρχή της ταινίας: «Σε περίπτωση που το οικονομικό μας σύστημα ποτέ να γίνει κατανοητό από τον αμερικανικό λαό, θα γίνει αμέσως επανάσταση». 

Η φωτογραφία από την προβολή της ταινίας στην Φλώρινα, όπου σημειώθηκε το αδιαχώρητο, καθώς εκατοντάδες θεατές δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα. 

Ads