Για πρώτη φορά, μετά από 54 χρόνια, προβάλλουμε απόσπασμα από την ταινία «Aliki My Love», σε σκηνοθεσία Rudolph Mate, που έκανε πρεμιέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό σαν σήμερα το 1964.

Ads

Η αποκατάσταση της ταινίας κατάφερε να υλοποιηθεί πριν λίγους μήνες, και σύντομα θα διατεθεί προς το κοινό, σε συλλεκτική έκδοση.

Πρόκειται για το «Aliki my love» μια ταινία που έχει να προβληθεί 50 ολόκληρα χρόνια και αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια της ηθοποιού να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Χαρακτηρίστηκε σαν «απαγορευμένη ταινία», καθώς περιείχε τολμηρές σκηνές, ενώ στην αφίσα της ταινίας η Βουγιουκλάκη εμφανίζεται ημίγυμνη.

image

Ads

Η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ επίσημα, ενώ είχε κόψει λιγότερα από 250.000 εισιτήρια τη σεζόν 1963-64. Ωστόσο, δεν συγκίνησε ποτέ ιδιαίτερα το κοινό και φημολογείται ότι ο Φίνος την κράτησε στην αφάνεια για να μην «χαλάσει» την εικόνα της Ελληνίδας ηθοποιού.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Αλίκη υποδυόταν μια νησιωτοπούλα που ερωτεύεται έναν ξένο, ο οποίος βρίσκεται στο νησί. Συμπρωταγωνιστής της ήταν ο Τζες Κόνραντ, ενώ ο Μάνος Χατζιδάκις, κλήθηκε να συνθέσει την μουσική και τα τραγούδια της ταινίας.

Παρόλο που η ταινία δεν αποτέλεσε εισπρακτική επιτυχία, οι πρεμιέρες σε Λονδίνο (10/6/1963) και Αθήνα (24/31964) ήταν λαμπρές και το όνομα της Αλίκης ακούστηκε αρκετά και εκτός συνόρων.

Υπολογίζεται, ότι το κόστος της ταινίας ήταν περίπου 9.000.000 δραχμές, ποσό με το οποίο θα μπορούσαν να είχαν γυρίσει άλλες οκτώ ταινίες εκείνη την εποχή.

Σημειώνεται, ότι η συγκεκριμένη ταινία έμεινε για χρόνια κλεισμένη στα συρτάρια της εταιρίας ξεχασμένη από τον κόσμο και από τους ανθρώπους της Φίνος Φιλμ. Μέχρι χθες…