Το 4ο Athens Open Air Film Festival, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει 18 προβολές σε 17 μοναδικούς χώρους της Αθήνας μεταξύ των οποίων και μερικά από τα ομορφότερα σινεμά της πόλης, πηγαίνει ολιγοήμερες διακοπές και επιστρέφει δυναμικά την Τρίτη 19 Αυγούστου με την avant premiere της ταινίας του Τζον Φαβρό, «Chef» στον θερινό κινηματογράφο του Village Park στο Ρέντη. Το πρόγραμμα του Αυγούστου συμπληρώνουν η προβολή της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Μαγική Πόλις» και η ταινία «Να είσαι εκεί κύριε Τσανς» του Χαλ Άσμπι. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ads

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το Φεστιβάλ και φέτος θα μας κρατήσει παρέα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

 

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011. Διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους. Το Φεστιβάλ αναδεικνύει το αστικό τοπίο (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α) αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

Ads

 

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά μόνο από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

 

Έτσι και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιλεγμένες ταινίες διαφορετικού είδους που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν το κοινό. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αυγούστου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 

Τρίτη 19 Αυγούστου

«Chef» (2014) του Τζον Φαβρό

image

Πρόκειται για την avant premiere της ταινίας του Τζον Φαβρό, «Chef» στον θερινό κινηματογράφο του Village Park στο Ρέντη (Θηβών 228 & Παρνασσού, Αγ. Ιωάννης). Μία λαχταριστή κομεντί με πρωταγωνιστές τον ίδιο τον Τζον Φαβρό και τους Σοφία Βεργκάρα, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Σκάρλετ Γιόχανσον και Όλιβερ Πλατ. Την ταινία εξασφάλισε το Φεστιβάλ λίγο πριν τη διανομή της στις κινηματογραφικές αίθουσες από τη Village Roadshow.

image

Μετά από μια παρεξήγηση που παίρνει διαστάσεις, ο Καρλ Κάσπερ (Τζον Φαβρό) απολύεται από το γκουρμέ εστιατόριο στο οποίο δουλεύει ως σεφ. Αναγκάζεται να επιστρέψει στο Μαϊάμι μετά από προτροπή της πρώην συζύγου του (Σοφία Βεργκάρα), και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. Πρόκειται για μία κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό. Σχεδιάζει να διασχίσει όλη τη χώρα, με τελικό προορισμό το Λος Άντζελες και με βασικό σκοπό να διεκδικήσει την θέση που του αξίζει στην ελίτ των σεφ…

Τρίτη 26 Αυγούστου

«Μαγική Πόλις» (1954) του Νίκου Κούνδουρου

image

Η προβολή της ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Μαγική Πόλις», για πρώτη φορά στον χώρο που γυρίστηκε, στο Δουργούτι (Νέος Κόσμος, πίσω από το «Intercontinental», Λεωφ. Συγγρού). Η «Μαγική Πόλις» αποτελεί το κινηματογραφικό ντεμπούτο του σκηνοθέτη και την πρώτη ταινία που εμφανίζεται ο Θανάσης Βέγγος, ενώ πρωταγωνιστούν και οι Γιώργος Φούντας, Στέφανος Στρατηγός, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου. Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα παραστατικών τεχνών «Όχι Παίζουμε» / “UrbanDig Project”, ενώ πριν την προβολή θα πραγματοποιηθεί βόλτα εξερεύνησης της γειτονιάς (έναρξη στις 19.00).

 

Μια λαϊκή συνοικία της Αθήνας (Δουργούτι) αποτελεί το σκηνικό στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία ενός σκληρά εργαζόμενου νέου (Γιώργος Φούντας) που βρίσκεται μπλεγμένος σε μια παράνομη δοσοληψία μ’ έναν απατεώνα (Στέφανος Στρατηγός). Με τη βοήθεια των γειτόνων του θα βγει αλώβητος από αυτήν την περιπέτεια και θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του (Μαργαρίτα Παπαγεωργίου). Εκπληκτική η μουσική του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι.

Πέμπτη 28 Αυγούστου

«Να είσαι εκεί κύριε Τσανς» (1979) του Χαλ Άσμπι

image

Το πρόγραμμα προβολών του Αυγούστου συμπληρώνεται την Πέμπτη 28 Αυγούστου με την ταινία «Να είσαι εκεί κύριε Τσανς» του Χαλ Άσμπι, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου και Πατριάρχου Ιωακείμ). Μία ταινία που αποτελεί μία διαχρονική σάτιρα της σύγχρονης αμερικάνικης πραγματικότητας και που σηματοδοτεί μία από τις κορυφαίες ερμηνείες της πλούσιας καριέρας του σπουδαίου Πίτερ Σέλερς. Μία ερμηνεία που του χάρισε την Χρυσή Σφαίρα, αλλά παράλληλα και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ και για Bafta.

 

Εκτός από τον Πίτερ Σέλερς, στην ταινία του Χαλ Άσμπι, πρωταγωνιστούν επίσης η πάντα υπέροχη Σίρλει Μακ Λέιν, καθώς και ο Μέλβιν Ντάγκλας, που με την ερμηνεία του στο συγκεκριμένο φιλμ, κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου καθώς και την αντίστοιχη Χρυσή Σφαίρα. Η προβολή πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

Όλες οι προβολές του Φεστιβάλ ξεκινούν στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και του www.visitgreece.gr.