Με το κλασσικό μιούζικαλ του Μπομπ Φος «Η Παράσταση Αρχίζει» (All That Jazz – 1979), με πρωταγωνιστές τους Ρόι Σάιντερ, Τζέσικα Λανγκ και Ανν Ράινκινγκ, συνεχίζονται τη Δευτέρα 28 Ιουλίου, στον Θερινό Κινηματογράφο «Σινε-Ελληνίς Cinemax», οι καλοκαιρινές αποδράσεις και προβολές, του 4ου Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το Φεστιβάλ και φέτος θα μας κρατήσει παρέα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

Ads

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011. Διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, το Φεστιβάλ αναδεικνύει το αστικό τοπίο (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α) αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

image

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά μόνο από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Ads

 

Έτσι και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιλεγμένες ταινίες διαφορετικού είδους που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν το κοινό.

image

Αυτή τη Δευτέρα 28 Ιουλίου, στις 21.00, τη σκυτάλη παίρνει η δημιουργία του Μπομπ Φος «Η Παράσταση Αρχίζει» (All That Jazz – 1979). Ένα θρυλικό μιούζικαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Αμερικάνος ηθοποιός Ρόι Σάιντερ.

image

Ενώ ετοιμάζει ένα καινούριο μιούζικαλ, ο σκηνοθέτης Τζον Γκίντεον (Ρόι Σάιντερ – Roy Scheider), παθαίνει καρδιακή προσβολή και το γεγονός αυτό γίνεται αιτία για να κάνει έναν απολογισμό της καλλιτεχνικής και προσωπικής ζωής του.

 

Το φιλμ του Μπομπ Φος θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα μιούζικαλ στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου και η δική του εκδοχή στο θρυλικό «8½» του Φεντερίκο Φελίνι.

image

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ταινία ήταν υποψήφια για εννέα Όσκαρ, από τα οποία απέσπασε τέσσερα χρυσά αγαλματίδια στις κατηγορίες: Best Art Direction-Set Decoration, Best Costume Design, Best Film Editing και Best Music – Original Song Score and Its Adaptation or Best Adaptation Score. 

Η ταινία του Μπομπ Φος «Η Παράσταση Αρχίζει» (All That Jazz – 1979), θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Ιουλίου, στον Θερινό Κινηματογράφο «Σινε-Ελληνίς Cinemax» (Λεωφόρος Κηφισίας 29), στις 21.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και του www.visitgreece.gr.