Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Filme 2014, από τις 8 έως τις 11 Μαΐου στο Θέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη. Μία ακόμη ευκαιρία για τους νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ζαχαριάδης Κρίτωνας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Του Γιώργου Ρούσσου.

Ads

 

Το φεστιβάλ “Filme” έχει τις ρίζες του στο 2011, στην πόλη της Αριδαίας. Σ’ ένα πολιτιστικό διήμερο, σε συνεργασία με τον Θεατρικό πολιτιστικό σύλλογο Αριδαίας ‘ΠΡΟθεση’, και προς τιμήν του σκηνοθέτη Θοδωρή Μαραγκού, προβλήθηκαν και βραβεύθηκαν ταινίες μικρού μήκους νέων σκηνοθετών, από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας, κόμικς και ζωγραφικής στην πόλη.

Θέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τον χώρο του κινηματογράφου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, το 2012 αλλάζει έδρα και έρχεται στη Θεσσαλονίκη, με στέγη το θέατρο “ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ”. Συμμετείχαν 60 ταινίες από όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 20 πέρασαν στο διαγωνιστικό μέρος της τελευταίας ημέρας.

 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Filme, κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης και ένας ηθοποιός που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον κινηματογράφο. Φέτος θα τιμηθεί ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος (Ο Εχθρός Μου – 2013) και ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Συγχρόνως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διεξάγονται παράλληλες δραστηριότητες, εκθέσεις, master classes, workshops και events, τα οποία θα γεμίσουν αυτό το πολιτισμικό τετραήμερο το οποίο πραγματοποιείται σε κεντρικό χώρο της Θεσσαλονίκης και με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Ads

 

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Filme 2014, θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Μαΐου στο Θέατρο Κολοσσαίον στη Θεσσαλονίκη και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ: https://www.filme.gr/