Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς σε συνεργασία με την Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL)  και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου διοργανώνουντο Σάββατο 1η Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. στον Κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101 ΜΕΤΡΟ Βικτώρια) ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Η προστασία των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος, όπλο κατά της διαφθοράς. Η σημασία της για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής των πολυεθνικών. 

Ads

Θα μιλήσουν:
Χριστόφορος Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας
Ρούντολφ Έλμερ (Rudolf Elmer), whistleblower (Swiss Bank Julius Bär)
Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής GUE/NGL, μέλος της εξεταστικής
επιτροπής για τη φοροαποφυγή & φοροδιαφυγή του Ε.Κ.
Βιρζινί Ροζιέρ (Virginie Rozière), ευρωβουλευτής S&D, μέλος της εξεταστικής
επιτροπής για τη φοροαποφυγή & φοροδιαφυγή του Ε.Κ.
(θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του διήμερου φεστιβάλ ταινιών με θέμα:

“Σπάζοντας τον κύκλο της διαφθοράς
Ο ρόλος των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος”

Ads

~είσοδος ελεύθερη~

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν οι ταινίες:Σάββατο, 1η Απριλίου 2017

18.00: “A leak in Paradise” του David Leloup – Βέλγιο, 2016 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 17 λεπτά
Η ζωή του Ελβετού Rudolf Elmer, πρώην τραπεζίτη και πληροφοριοδότη δημοσίου συμφέροντος. Διώξεις, εξορία, παρενοχλήσεις. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος. Σχολιασμός: Η προβολή θα γίνει παρουσία του R. Elmer ο οποίος στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

22.30: “Citizenfour”  της Laura Poitras – ΗΠΑ, 2014 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 54 λεπτά
Οι αποκαλύψεις του Edward Snowden για την έκταση των δικτύων παρακολούθησης των κυβερνήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ το 2015.

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

18.00: “Whistleblowers, the modern heroes” του Στέλιου Κούλογλου – Ελλάδα, 2005 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 2 λεπτά.

image

Ο Αμερικανός Daniel Ellsberg που φέρνει στο φως τα «έγραφα του Πενταγώνου» είναι ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Mordechai Vanunu, αποκαλύπτει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ και τον απαγάγουν οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφοριοδότες για την εισβολή στο Ιράκ απειλούνται και τιμωρούνται.
Σχολιασμός: η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος στη συνέχεια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

19.30: “Dans la peau d’un lanceur d’alerte” του Benoît Bringer, παραγωγή Premières Lignes. Γαλλία, 2016 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα.
Η βασανισμένη ζωή του Raphaël Halet. Καταπίεση, απομόνωση και εκβιασμοί κατά του πληροφοριοδότη των LuxLeaks, του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου στην καρδιά της Ευρώπης.

image

21.00: “A Good American” του Friedrich Moser – Aυστρία, 2015 ντοκιμαντέρ. Διάρκεια 1 ώρα και 50 λεπτά. 

Με το επαναστατικό έργο του Bill Binney, θα μπορούσαμε να είχαμε αποτρέψει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμά του όμως σταμάτησε τρεις εβδομάδες πριν από την επίθεση.

Πρόγραμμα Προβολών

image