Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο πλαίσιο του Αφιερώματος στον Νέο Ιταλικό Κινηματογράφο, προβάλλει με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου την ταινία των αδερφών Gianluca και Massimiliano De Serio, την ταινία «Επτά Πράξεις Ελέους» (Sette Opere Di Misericordia). Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Σε έναν κόσμο δίχως οίκτο, η συμπόνια βρίσκει απροσδόκητα μονοπάτια. Στα περίχωρα του Τορίνο, η Λουμινίτα, μια Μολδαβή που ζει παράνομα στη χώρα μέσα στην ανέχεια διαπράττοντας κλοπές, χρησιμοποιεί έναν άρρωστο μοναχικό ηλικιωμένο για να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο που θα την απελευθερώσει από τη μιζέρια της. Ωστόσο, ακόμη και σε έναν κόσμο δίχως οίκτο, το έλεος μπορεί να βρει απρόσμενες οδούς.
 
H ταινία «Επτά Πράξεις Ελέους» (Sette Opere Di Misericordia), από τα δίδυμα αδέλφια De Serio είναι η μόνη Ιταλική ταινία που διαγωνίσθηκε στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2011.

image
 
Μια αυθεντική ταινία, χωρίς παραχωρήσεις, μελετημένη σε κάθε της πλάνο. Δεσπόζουν οι εξαιρετικές ερμηνείες του Roberto Herlitzka και της Olimpia Melinte, μίας νεαρής ηθοποιού από τη Ρουμανία με έντονο εκφραστικό και πληγωμένο βλέμμα.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φιλμ απέσπασε τα Βραβεία του Φεστιβάλ του Λοκάρνο το 2011, το Βραβείο “Don Quijote” της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (FICC / IFFS), καθώς και το δεύτερο βραβείο της Κριτικής Επιτροπής Νέων.

image
 
H ταινία «Επτά Πράξεις Ελέους» (Sette Opere Di Misericordia), θα προβληθεί τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Γλώσσα: Ιταλικά. Υπότιτλοι: Αγγλικοί.