Τρία χρόνια μετά το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το φιλμ «Αν…», ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει με τη δεύτερη μεγάλου μήκους δημιουργία του: «Ένας Άλλος Κόσμος» (2015). Η ταινία πραγματεύεται τρεις διαφορετικές ιστορίες αγάπης, με φόντο την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη Συνέντευξη Τύπου του φιλμ στο Galaxy bar του Hilton Αθηνών και το Tvxs.gr ήταν εκεί για να σας μεταφέρει τα σημαντικότερα των όσων ειπώθηκαν.

Ads

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, με την τριπλή ιδιότητα του σκηνοθέτη, σεναριογράφου και πρωταγωνιστή, κι έχοντας στο πλευρό του τη Μαρία Καβογιάννη και τη Νίκη Βακάλη – οι δύο από τις τρεις πρωταγωνίστριες του – μας μίλησε για τη δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του, λίγο πριν την έξοδό της στις αίθουσες, στις 17 Δεκεμβρίου. 

image

«Ήθελα να γράψω μια ιστορία όπου ο βασικός εχθρός, το βασικό εμπόδιο θα είναι μια πραγματικότητα κοινωνική – πολιτική, η οποία και θα καθορίζει τα πράγματα. Αυτό ήταν η μεγάλη πρόκληση για μένα, πώς να το δομήσω όλο αυτό, πώς να το φτιάξω, πώς να το συνθέσω. Κατά κάποιο τρόπο είναι Έρωτας vs Πολιτικής. Η ταινία χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να ετοιμαστεί. Περίπου ένα χρόνο μου πήρε για να γράψω το σενάριο το 2013.» – αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και συνεχίζει:

Ads

«Είχα στο μυαλό μου την ιστορία και σιγά – σιγά άρχισα να μαζεύω τις πληροφορίες. Όταν ήμουν έτοιμος με το σενάριο στα ελληνικά, ταξίδεψα στο εξωτερικό, έψαξα και βρήκα όλους τους ξένους συνεργάτες και συναδέλφους, με τους οποίους θα φτιάχναμε μαζί την ομάδα εκείνη που θα γινόταν η γέφυρα μεταξύ Ελλάδας, Αμερικής και Ευρώπης. Μετά το 2014, ξεκίνησε η προπαραγωγή της ταινίας. Ήταν μια παραγωγή που είχε πολλές απαιτήσεις. Επτά πρωταγωνιστές, δύο γλώσσες, πολλούς διαφορετικούς χώρους και βέβαια η πραγματικότητα της χώρας μας, εξαιτίας της οποίας πολλές φορές τα πράγματα καθυστερούσαν. Είναι μια ταινία που γυρίστηκε σε τρία μέρη, δηλαδή ουσιαστικά την αντιμετωπίσαμε σαν τρεις διαφορετικές ταινίες.»

image

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παρών στη Συνέντευξη Τύπου έδωσαν, μέσω βίντεο, τόσο ο Βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός J.K. Simmons (Whiplash – 2014), όσο και η ηθοποιός από την Ουγγαρία, Andrea Osvart (Maternity Blues – 2011), οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο φιλμ.

Διαβάστε επίσης:
«Χωρίς Μέτρο» και μία σπουδαία ερμηνεία από τον Τζ.Κ. Σίμονς

Η ταινία «Ένας Άλλος Κόσμος» (2015) του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, σε διανομή της εταιρείας Village. Το φιλμ θα κυκλοφορήσει στο εξωτερικό με τον τίτλο «Worlds Apart».

image

Ένα καστ σημαντικών ηθοποιών από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία δίνει φως στους ήρωες και τις ιστορίες τους. Ανάμεσά τους, ο J.K.Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου αλλά και Χρυσή Σφαίρα, για την ταινία «Whiplash» («Χωρίς μέτρο»). Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη.

Παραγωγή: PLUS PRODUCTIONS S.A.
Σε συμπαραγωγή: ALPHA TV, ΟΤΕ TV και AEGEAN
Παραγωγοί: Κώστας Σούσουλας – Χριστόφορος Παπακαλιάτης – Chris Papavasiliou – Δωροθέα Πασχαλίδου

Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο της ταινίας «Ένας Άλλος Κόσμος» καθώς και τη σελίδα της στο Facebook.