Έξι χρόνια μετά την ταινία «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» (2011), ο Νίκος Περάκης επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία: «Success Story» (2917). Πρόκειται για ένα χρονικό προδοσίας, συνωμοσίας και ίντριγκας, μία «γκρίζα» κωμωδία, που διεξάγεται στα πρώτα χρόνια της κρίσης. Ένα σκοτεινό παιχνίδι με πανίσχυρους παίκτες. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους ηθοποιούς: Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Τζένη Θεωνά, Πάνο Μουζουράκη και Τόνια Σωτηροπούλου.

«Αμφιβάλλω για το αν η πείρα βοηθά τα οράματα. Αρκετά χρόνια τώρα αντιμετωπίζω την ταινία που γράφω, σαν να ήταν η τελευταία μου. Γι’ αυτό και είναι συχνά φορτωμένες σαν να ήταν η πρώτη μου. Θα ήθελα πάλι να γυρίσω μια κωμωδία σ' έναν χώρο όπως στο “Βίος και πολιτεία”. Τώρα αν αυτός ο χώρος θα είναι η έπαυλη του τελευταίου μεγιστάνα που έμεινε στη χώρα ή ένα πτωχοκομείο σωματείου καλλιτεχνών ή μια πτέρυγα κρατουμένων πολιτικών, θα περιμένω λίγο την εξέλιξη της κρίσης για να μην κάνω πάλι λάθος προβλέψεις.» - Νίκος Περάκης

Διαβάστε επίσης:
Νίκος Περάκης: Πώς γεννήθηκε η «Λούφα και Παραλλαγή»
Η Μεταπολίτευση στην Μεγάλη Οθόνη: «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη

Success Story
Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης
Σενάριο: Κατερίνα Μπέη
Οργάνωση Παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος
Διεύθυνση Παραγωγής: Βαγγέλης Μπαλάφας
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζένη Θεωνά, Πάνος Μουζουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου, Τόνια Σωτηροπούλου, Νάσος Παπαργυρόπουλος, Ηλίας Βαλάσης, Αντρέας Κωνσταντίνου, Ευαγγελία Μουμούρη, Πάνος Κρανιδιώτης, Αννίτα Κούλη, Μαρία Αλιφέρη, Δημήτρης Πετρόπουλος
Φωτογραφία: Claudio Bolivar
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Αδραχτάς
Σχεδιασμός Παραγωγής: Λίνα Πάτσιου

Ο ψυχίατρος και συγγραφέας Παναγής Πάνδωρας (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) συναντά στα εγκαίνια του οικογενειακού πολιτιστικού κέντρου, τη νεαρή και φιλόδοξη απόφοιτο της σχολής του εθνικού Τζωρτζίνα Τζελέπη (Φιόνα Γεωργιάδη) και ξεκινάει, κόντρα στα προγνωστικά, ένας «άνισος» έρωτας, δύο κόσμων που δύσκολα εφάπτονται. Όταν οι αυταπάτες και των δύο ματαιώνονται και τα παιχνίδια εξουσίας διαδέχονται το αρχικό τους πάθος, οι ήρωές μας φτάνουν στα όριά τους.

Στην αποδόμησή τους βοηθούν ο υπερφίαλος φαφλατάς δικηγόρος (Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης), μια Αλβανίδα «σταρ Ελλάς» με τραύμα στο  πόδι σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών (Τζένη Θεωνά), ένας γόνος που από πλήξη βουλιάζει στις καταχρήσεις (Πάνος Μουζουράκης), η σύζυγός του που αναζητά συγκινήσεις σε «ενεργειακές» συνεδρίες (Βάσω Καβαλιεράτου), μία άσπονδη συμφοιτήτρια της Τζορτζίνας που διεκδικεί με πείσμα τον ρόλο της (Τόνια Σωτηροπούλου), δύο σωματοφύλακες σε λάθος ρόλο και λάθος timing (Νάσος Παπαργυρόπουλος και Ηλίας Βαλάσης), ένας Γεωργιανός εκτελεστής με υπαρξιακές αναζητήσεις (Αντρέας Κωνσταντίνου) και οι εκκεντρικοί και απρόβλεπτοι συγγενείς (Ευαγγελία Μουμούρη, Πάνος Κρανιδιώτης, Αννίτα Κούλη, Μαρία Αλιφέρη, Δημήτρης Πετρόπουλος).

Αυτά είναι κάποια από τα συστατικά του «Success Story», μίας ιστορίας που παίρνει αναπάντεχη τροπή, όταν ο πρωταγωνιστής της, Παναγής Πάνδωρας, μαθαίνει πως  μια βόμβα απειλεί τη ζωή του, τη στιγμή που ανακοινώνει την κάθοδό του στην πολιτική. 

Η ταινία «Success Story» του Νίκου Περάκη, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο, σε διανομή της εταιρείας Odeon.