Μερικές από τις καλύτερες ελληνικές δημιουργίες της τελευταίας τριετίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Παρίσι, από την Τετάρτη 25 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 29 Μαρτίου, στην κινηματογραφική αίθουσα Balzac (φώτο). Ταινίες όπως το βραβευμένο (Φεστιβάλ Βενετίας) “Miss Violence” του Aλέξανδρου Αβρανά, το εντυπωσιακό “Xenia” του Πάνου Χ.Κούτρα, η συγκινητική “Μικρά Αγγλία” του Παντελή Βούλγαρη, αλλά και ο πολυταξιδευμένος “Εχθρός μου” του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, θα παρουσιαστούν στο 8ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου.

Ads

Την εκδήλωση υποστηρίζει ο σκηνοθέτης και πρόεδρος της γαλλικής ταινιοθήκης Κώστας Γαβράς και οργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελλάδας στο Παρίσι και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το 8ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου, περιλαμβάνει 16 πρόσφατες παραγωγές, οι ιστορίες των οποίων αντανακλούν όχι μόνο την πλούσια κινηματογραφική παραγωγή της Ελλάδας αλλά και μια κοινωνία σε κρίση, η οποία όμως, επιμένει και συνεχίζει να δημιουργεί.

image

Οι ταινίες που θα προβληθούν, έχουν διακριθεί εντός και εκτός Ελλάδας και έχουν γνωρίσει τόσο την καλλιτεχνική, όσο και την εμπορική επιτυχία. Αναλυτικά οι ταινίες που θα παρουσιαστούν στο 8ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου στο Παρίσι, είναι οι εξής:

Ads

Διαβάστε επίσης:
Συνέντευξη – Παντελής Βούλγαρης: Tο ωραιότερο τοπίο το ανθρώπινο πρόσωπο
Οι πρωταγωνιστές της «Μικρά Αγγλία» μιλούν στο Tvxs.gr – & Βίντεο
Συνέντευξη – Πάνος Χ. Κούτρας: «Η άνοδος της ακροδεξιάς με συνθλίβει»
Συνέντευξη – «Ο Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου αποκαλύπτεται…

Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο της κινηματογραφικής αίθουσας Balzac στο Παρίσι.