Τη Τρίτη 28 Ιανουαρίου στις 7.30 μμ στο  Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων θα προβληθεί σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας το ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη «Ειδομένη, η επιστροφή».

Ads

Τρεισήμισι χρόνια μετά, ο Νίκος Μεγγρέλης μαζί με δύο εθελοντές μέλη των Γιατρών του Κόσμου επιστρέφει στην Ειδομένη, εκεί όπου η αποστολή της  ανθρωπιστικής οργάνωσης πέρασε σχεδόν έξι μήνες προσφέροντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούσαν το όνειρο της Ευρώπης.

Με την απόσταση του χρόνου, οι δύο γιατροί ξετυλίγουν τις αναμνήσεις τους και περιγράφουν τα όσα βίωσαν αλλά και το πως αυτή η εμπειρία επηρέασε τη μετέπειτα ζωή τους.

Το ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη είναι ένας “ύμνος” στην ανθρωπιά, στην αλληλεγγύη και στην ανιδιοτελή προσφορά στο συνάνθρωπο ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος και θρησκείας !

Ads

Μετά την προβολή θα γίνει συζήτηση με το κοινό.

Το ντοκιμαντέρ είναι η πρώτη φορά που προβάλλεται στην Αθήνα. Έχουν προηγηθεί προβολές στα φεστιβάλ Καλαμάτας, Χαλκίδας, Χανίων και Aegean Docs.

Ο Νίκος Μεγγρέλης είναι δημοσιογράφος, σκηνοθέτης με περισσότερα  από δέκα βραβεία  σε Ελλάδα και εξωτερικό για τα ντοκιμαντέρ του και  για την ποιότητα της  δημοσιογραφικής τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής του δουλειάς. Το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του «Shooting vs Shooting ,Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» βραβεύτηκε σε πολλά φεστιβάλ (Σιτσουάν-Κίνα, Καζάν-Ρωσία, Χαλκίδα 2 βραβεία κ.α.) Το 2012 ήταν στη βραχεία λίστα υποψήφιο στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Συντελεστές

Ιδέα -Σενάριο- Σκηνοθεσία:
Νίκος Μεγγρέλης

Φωτογραφία:
Πολυχρόνης Τσιχλάκης
Γιώργος Κυβερνήτης

‘Ηχος
Πολυχρόνης Τσιχλάκης

Μοντάζ- Post Production:
Δημήτρης Πολυδωρόπουλος

Γραφικά- Τίτλοι:
Νίκος Πολίτης

Πρωτότυπη Μουσική:
Φάνης Ζαχόπουλος

Μουσική παραγωγή:
Ορέστης Πετράκης

Βοηθός Σκηνοθέτη:
Νεφέλη Οικονόμου Πάντζου

Διεύθυνση Παραγωγής:
Δημήτρης Μήτσης

Γραμματειακή υποστήριξη
Αλεξάνδρα Κορδά

Παραγωγή:
Mind the Gap Ι.Κ.Ε.

Υλικά Αρχείου:

Δημήτρης Πολυδωρόπουλος
Γιώργος Κυβερνήτης
Φωτογραφικό Αρχείο των Γιατρών του Κόσμου.

Με τη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου.

Ευγενική υποστήριξη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
SOFT ONE
Critical Publics.