Για τη “Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών” το tvxs.gr προτείνει δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν σημαντικά σχετικά ζητήματα με ιδιαίτερο τρόπο και μας αφορούν όλους. Μπορείτε τνα τις δείτε  σήμερα, με πλήρη υποτιτλισμό στα αγγλικά, στον ιστοχώρο souldefinition.net , εκμεταλλευόμενοι/ες τη χρήση του promo code StopViolence, για εγγραφή με 50% έκπτωση,  που θα συνεχίσει να ισχύει καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στην πλατφόρμα. 

Ads

‘Τηλεφωνική Γραμμή 137’ – ‘Linea 137’

Στην Αργεντινή, κάθε 23 ώρες μια γυναίκα χάνει τη ζωή της ως θύμα κακοποίησης (feminicidio), συχνά σαν αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας. Φυσικά είναι κάτι που σίγουρα αφορά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, με ό,τι διαφορετικά επιμέρους νούμερα μπορεί να καταγράφονται σε κάθε περιοχή.  Στις τόσο δύσκολες αυτές περιπτώσεις λοιπόν, της ενδοοικογενειακής βίας, εστιάζει το πρόσφατο, διεθνώς βραβευμένο ντοκιμαντέρ ‘Linea 137’, σε σκηνοθεσία Lucía Vassallo και σενάριο Μarta Dillon.

Στην αληθινή ταινία ‘Linea 137’ λοιπόν, βλέπουμε από κοντά τη ζωή τεσσάρων κοινωνικών λειτουργών, που έχουν αποφασίσει να αφοσιωθούν ολοκληρωτικά, 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο, στην παροχή υποστήριξης, συμβουλευτικής και γενικότερης βοήθειας, σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν ή έχουν υποστεί κακοποίηση. Σε αυτές τις συνθήκες φυσικά κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, όσο προσεκτικός/η κι αν είναι, κάθε απόφαση που λαμβάνεται μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ η καταγραφή του όλου σκηνικού γίνεται με τέτοιο τρόπο που ο θεατής νιώθει κομμάτι του.

‘Knots: A Forced Marriage Story’
Μόνο την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, στις ΗΠΑ έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 250.000 γάμοι νεαρών, ανήλικων κοριτσιών.

Η ταινία αυτή διερευνά τους καταναγκαστικούς και παιδικούς γάμους, που γίνονται ακόμη, νόμιμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες καθημερινά. Η σκηνοθέτης Kate Brewer αποκαλύπτει την ανησυχητική αλήθεια για αυτό το πρόβλημα στη σύγχρονη Αμερική, μέσω της περίπλοκης εμπειρίας τριών επιζώντων τέτοιων, καταναγκαστικών γάμων.  Η Nina Van Harn, η Sara Tasneem και η Fraidy Reiss μοιράζονται μαζί μας με λεπτομέρεια τις προσωπικές τους μαρτυρίες επιβίωσης και διαφυγής. Τελικά γίνονται ισχυρές φωνές στον ιστορικό αυτό αγώνα, για τον τερματισμό της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω των καταναγκαστικών γάμων.

Ads

Παρακολουθείστε τις ταινίες σήμερα, με πλήρη υποτιτλισμό στα αγγλικά, στον ιστοχώρο souldefinition.net , όπου με τη χρήση του κωδικού (promo code) StopViolence, μπορείτε να εγγραφείτε με 50% έκπτωση που παραμένει καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στην πλατφόρμα. Λαμβάνετε έτσι πρόσβαση στις περισσότερες από 40 επιλεγμένες παραγωγές ντοκιμαντέρ που φιλοξενούνται, στηρίζοντας έτσι την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και όλες τις παραγωγές που συμμετέχουν.