Ο Κουεντίν Ταραντίνο, ο σκηνοθέτης ταινιών που έχουν αφήσει εποχή στον παγκόσμιο κινηματογράφο όπως το «Pulp Fiction», το «Reservoir Dogs» και το «Kill Bill», επιβεβαίωσε πως θα γυρίσει δύο ακόμη ταινίες και μετά θα εγκαταλείψει τη σκηνοθεσία.

Ads

Όπως είπε ελπίζει στο τέλος αυτής της πορείας να συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους σκηνοθέτης στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ειδικότερα στη διάσκεψη δημιουργικότητας Adobe Max 2016 στο Σαν Ντιέγκο, σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο Ταραντίνο απαντώντας στην ερώτηση πως προσδιορίζει προσωπικά την ευτυχία, απάντησε: «Αν όλα πάνε καλά, ευτυχία θα είναι όταν ολοκληρώσω την καριέρα μου να θεωρούμαι ένας από τους μεγαλύτερους κινηματογραφιστές που έζησε ποτέ. Και να προχωρήσω ακόμη περισσότερο να θεωρούμαι ένας μεγάλος καλλιτέχνης, όχι μόνο κινηματογραφιστής».

Ο Κουεντίν Ταραντίνο είχε υπαινιχθεί ήδη από το 2012 πως σκοπεύει να κλείσει την σκηνοθετική του καριέρα στις δέκα ταινίες και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τη συγγραφή μυθιστορημάτων και το θέατρο. Η ταινία «The Hateful Eight» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο είναι η όγδοη που έχει σκηνοθετήσει.

Ads