Εντυπωσιακά ενισχυμένο επιστρέφει το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Psarokokalo», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου του 2012. Οι φετινές προβολές θα πραγματοποιηθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Nixon.  

Ads

Στο «Psarokokalo 2012» εκτός από το διαγωνιστικό κομμάτι, στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθούν 58 ταινίες μικρού μήκους από 32 χώρες, θα πραγματοποιηθεί και ένα αφιέρωμα σε τρεις σημαντικούς δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, τον Ισπανό Alex Montoya, την Βουλγάρα Maya Vitkova και τον Πολωνό Bartosz Kruhlik.
 

Στο «3Χ3», όπως ονομάζεται το αφιέρωμα για τους τρεις δημιουργούς, θα προβληθούν τρεις ταινίες από τον καθένα. Δείτε στο πρόγραμμα (συνημμένο αρχείο ή εδώ) τα υπόλοιπα αφιερώματα του φεστιβάλ, αλλά και τις προβολές. Σημειώνεται πως όλες οι ταινίες του φεστιβάλ θα προβάλλονται με αγγλικούς υπότιτλους.

Μία ακόμα κατηγορία είναι το «Psaroloco Film literacy», ένα παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα προβολών με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους και ομαδικά εργαστήρια που σκοπός του είναι να μεταφέρει την κινηματογραφική εμπειρία σε παιδιά και εφήβους.
 
Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και μία ημερίδα με τίτλο «Νέα μοντέλα χρηματοδότησης και διανομής ταινιών», που έχει ως κεντρικό άξονα την παρουσίαση των νέων μοντέλων χρηματοδότησης και διανομής κινηματογραφικών έργων και την ανάπτυξη σκέψεων, αλλά και μία έκθεση φωτογραφίας του Manu Tilinski.
 
Η τιμή εισιτηρίου των προβολών είναι 5 ευρώ, ενώ για την ημερίδα και την έκθεση η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ads