Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (Ε.Α.Κ.), σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και την υποστήριξη της Α.Σ.Κ.Τ., διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το εκπαιδευτικό τριήμερο Film Factory, στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Οι βραβευμένοι από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κινηματογραφιστές της χρονιάς: Ηλίας Αδάμης, Θάνος Αναστόπουλος, Σταύρος Γασπαράτος, Στέλλα Θεοδωράκη, Κόρα Καρβούνη, Γιώργος Καρναβάς, Άρης Λουζιώτης, Αμαλία Μουτούση, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Γιάννης Παμούκης, Λάμπης Χαραλαμπίδης και Δέσποινα Χειμώνα, μεταδίδουν αφιλοκερδώς τη γνώση κι εμπειρία τους, μέσα από μια σειρά σεμιναρίων κι εργαστηρίων, τα οποία απευθύνονται σε νέους κινηματογραφιστές, σπουδαστές αλλά και σινεφίλ.
 
Το Film Factory, πέρα από εκπαιδευτική δράση, αποτελεί κι ένα πλαίσιο συνεύρεσης νέων καλλιτεχνών όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, μέσα από την εξερεύνηση της κινηματογραφικής δημιουργικής διαδικασίας.

image
 
Φέτος η εκδήλωση εμπλουτίζεται μ’ ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Πανουσόπουλο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει ένα masterclass με θέμα την προετοιμασία της  νέας ταινίας του, που τιτλοφορείται «Στη Χώρα που Κανείς δεν Ήξερε να Κλαίει».
 
Επίσης, στο Σινεμά της ΑΣΚΤ θα προβληθεί η ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου με τίτλο «Μανία» και δύο ταινίες στις οποίες έκανε διεύθυνση φωτογραφίας: «Ξαφνικός Έρωτας» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου & «Μέχρι το Πλοίο» του Δαμιανού (το πρώτο μέρος), όπως και μία ταινία έκπληξη που είναι η πιο αγαπημένη του.
 
Η είσοδος στο Film Factory είναι δωρεάν κι ανοιχτή στο κοινό,  καθώς οι διδάσκοντες προσφέρουν αφιλοκερδώς το χρόνο και τη γνώση τους. Υποστηρίζεται από την ΑΣΚΤ, τη Nova (μέγας χορηγός της Ε.Α.Κ.) και τον ΟΠΑΠ (χορηγός δράσεων της Ε.Α.Κ.).

image
 
Η διοργάνωση Film Factory, φιλοδοξεί να συμβάλλει τόσο στην καλλιέργεια των νεότερων κινηματογραφιστών, όσο και στην εκπαίδευση του ευρύτερου κοινού στην οπτικοακουστική ανάγνωση.
 
Το εκπαιδευτικό τριήμερο Film Factory, στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (Ε.Α.Κ.), σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και την υποστήριξη της Α.Σ.Κ.Τ. ((Πειραιώς 256). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και για την αίτηση συμμετοχής (απαιτείται μόνο για τα εργαστήρια σεναρίου, μοντάζ και ντοκιμαντέρ), παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: www.hellenicfilmacademy.gr