Το Tvxs.gr και η εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment, σας προσκαλούν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Ρούμπεν Έστλουντ: «Το Τετράγωνο» (The Square – 2017). Ο Σουηδός σκηνοθέτης ήταν ο μεγάλος νικητής του 70ού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, καθώς η ταινία του απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα της φετινής διοργάνωσης. Με έξυπνο χιούμορ το φιλμ σατυρίζει τι ορίζουμε ως Τέχνη την εποχή των κοινωνικών δικτύων. Διεκδικήστε μία από τις δέκα (10) διπλές προσκλήσεις και δείτε πρώτοι την ταινία, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στον Κινηματογράφο Αθήναιον.

Ads

Το Τετράγωνο / The Square
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ρούμπεν Έστλουντ / Ruben Östlund
Πρωταγωνιστούν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντομινίκ Γουέστ, Τέρι Νόταρι
Διεύθυνση φωτογραφίας: Fredrik Wenzel
Μοντάζ: Ruben Östlund, Jacob Secher Schulsinger
Ήχος: Andreas Franck
Χώρα Παραγωγής: Σουηδία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 142 λεπτά
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 20:30, στον Κινηματογράφο Αθήναιον

image

Ο ευφυής και ωραίος Christian (Κλάες Μπανγκ / Claes Bang) είναι καταξιωμένος επιμελητής σε ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης. Διαζευγμένος και αφοσιωμένος πατέρας δύο παιδιών, οδηγεί ηλεκτρικό αυτοκίνητο και υποστηρίζει κοινωφελείς οργανισμούς. Η επόμενη έκθεση που επιμελείται, με τίτλο The Square, είναι μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντας την ευθύνη απέναντι στον συνάνθρωπο.

Ads

Αλλά καμιά φορά είναι δύσκολο να ανταποκριθείς στα ίδια σου τα ιδεώδη. Ο ίδιος ο Christian αντιδρά αλλόκοτα στην κλοπή του κινητού του και μπλέκεται σε ντροπιαστικές καταστάσεις. Σε παράλληλη δράση, η ομάδα δημοσίων σχέσεων του μουσείου έχει δημιουργήσει μια αναπάντεχη καμπάνια για το The Square. Η ανταπόκριση είναι υπερβολική και ο Christian, αλλά και το ίδιο το μουσείο, οδηγούνται σε υπαρξιακή κρίση.

image

Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την πρεμιέρα της ταινίας του Ρούμπεν Έστλουντ, δέκα (10) διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα τον τίτλο της ταινίας: «Το Τετράγωνο». Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου στις 20:30 (με ώρα προσέλευσης 20:00), στον Κινηματογράφο Αθήναιον (Μετρό Αμπελόκηποι, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124 / με Αλεξάνδρας).

image

Τρία χρόνια μετά την πρωτότυπη «Ανωτέρα Βία» (Force Majeure – 2014), ο Ρούμπεν Έστλουντ επιστρέφει εντυπωσιακά και μας χαρίζει μία από τις σημαντικότερες δημιουργίες της τρέχουσας κινηματογραφικής χρονιάς: «Το Τετράγωνο» (The Square – 2017). Ο Σουηδός σκηνοθέτης ήταν ο μεγάλος νικητής του 70ού Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, καθώς η ταινία του απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα της φετινής διοργάνωσης. Με έξυπνο χιούμορ το φιλμ σατυρίζει τι ορίζουμε ως Τέχνη την εποχή των κοινωνικών δικτύων.

Διαβάστε επίσης:
Ρούμπεν Όστλουντ: Ο κάτοχος του φετινού Χρυσού Φοίνικα στο 58ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Ρούμπεν Όστλουντ: Ποιος είναι ο φετινός νικητής του Χρυσού Φοίνικα;

Το «Τετράγωνο» (The Square – 2017) του Ρούμπεν Έστλουν, κυκλοφορεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, σε διναμή της εταιρείας Feelgood Entertainment.