Το Tvxs.gr και η εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment, σας προσκαλούν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του Κεν Λόουτς: «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (I, Daniel Blake – 2016). Ο σπουδαίος Βρετανός σκηνοθέτης, επιστρέφει δυναμικά και έχοντας αποσπάσει τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών, παρουσιάζει μία συγκινητική και βαθιά πολιτική δημιουργία, στα ίχνη των ταινιών που τον καθιέρωσαν. Διεκδικήστε μία από τις δεκαπέντε (15) διπλές προσκλήσεις και δείτε πρώτοι την ταινία, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στον Κινηματογράφο Δαναός.

Ads

«Το σινεμά μάς κάνει καμιά φορά να βλέπουμε καθαρότερα τον κόσμο κι ο κόσμος μας αυτή τη στιγμή κινδυνεύει, από τις ιδέες που αποκαλούμε νεοφιλελευθερισμό που απειλεί να μας φτάσει στην καταστροφή, στη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων, από την Ελλάδα ως τη Βραζιλία. Το σινεμά έχει πολλές παραδόσεις. Μία είναι το σινεμά της διαμαρτυρίας, αυτό που δείχνει τους ανθρώπους ενάντια στην εξουσία. Ελπίζω η ταινία μας να συνεχίζει αυτήν την παράδοση. Κινδυνεύουμε να απελπιστούμε κι όταν υπάρχει τόση απελπισία, η ακροδεξιά το εκμεταλλεύεται – πρέπει να πιστέψουμε ότι ένας διαφορετικός κόσμος είναι εφικτός κι απαραίτητος.» – Κεν Λόουτς

image

Ο Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός ο οποίος έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο θα πρέπει να σταματήσει να δουλεύει μέχρις ότου η καρδιά του γίνει ξανά πιο δυνατή. Η γιατρός του τον κρίνει ακατάλληλο για εργασία, όμως οι κοινωνικές υπηρεσίες του Νιούκαστλ όπου ζει, θεωρούν ότι δεν δικαιούται το ανάλογο επίδομα, μα το επίδομα κάποιου που θα έπρεπε να ψάχνει για δουλειά. Η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Ads

image

Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την πρεμιέρα της ταινίας του Κεν Λόουτς, δεκαπέντε (15) διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα τον τίτλο της ταινίας: «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ». Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στις 20:15, στον Κινηματογράφο Δαναός (Λ. Κηφισίας 109 – Μετρό Πανόρμου).

image

Δέκα χρόνια μετά το συγκλονιστικό αριστούργημά του, «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι» (The Wind That Shakes the Barley) ο Κεν Λόουτς, έφυγε και πάλι θριαμβευτής από την Κρουαζέτ, έχοντας στις αποσκευές του, τον Χρυσό Φοίνικα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Πρωταγωνιστούν: Ντέιβ Τζονς, Μπριάνα Σαν, Χέιλι Σκουάιρς, Ντίλαν Φίλιπ Μακίρναν, Νάταλι Αν Τζέιμσον, Κόλιν Κουμπς.

image

Η νέα ταινία του κορυφαίου Βρετανού σκηνοθέτη έχει τον τίτλο «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (I, Daniel Blake – 2016) και φέρνει την υπογραφή του μόνιμου πλέον συνεργάτη του και σεναριογράφου, Πολ Λάβερτι, ο οποίος πριν δύο χρόνια, με αφορμή την τότε συνεργασία του στο φιλμ «Jimmy’s Hall», είχε παραχωρήσει Συνέντευξη στο Tvxs:

Διαβάστε επίσης:
Στον Κεν Λόουτς ο Χρυσός Φοίνικας του 69ου Φεστιβάλ Καννών!
Πολ Λάβερτι – Συνέντευξη με τον βραβευμένο σεναριογράφο του Κεν Λόουτς

image

Κατά τη Συνέντευξη Τύπου στην παρουσίαση της ταινίας του στο Φεστιβάλ Καννών, ο Κεν Λόουτς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενσωματώνει τον νεοφιλελευθερισμό. Μπορείτε να το δείτε με τον τρόπο που ταπείνωσαν τον ελληνικό λαό. Έχει προκαλέσει δεινά και φτώχεια, για εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς και μια μεγάλη μάχη για πολλούς άλλους πολίτες που δεν είναι απελπισμένοι, αλλά τα καταφέρνουν δύσκολα. Έτσι απλά στην ταινία λέμε μία μικρή ιστορία, για μία από τις συνέπειες που βιώνουν πολλά εκατομμυρίων ανθρώπων. Λέμε μία μικρή ιστορία και απλά ελπίζουμε ότι αυτή θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο που θα ενώσει τους ανθρώπους. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε.»

Η ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ» (I, Daniel Blake – 2016) του Κεν Λόουτς, θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, σε διανομή της εταιρείας Feelgood Entertainment.