Το Tvxs.gr και η εταιρεία διανομής Odeon, σας προσκαλούν στην πρεμιέρα της νέας ταινίας: «Anomalisa». Επτά χρόνια μετά το αριστουργηματικό του σκηνοθετικό ντεμπούτο, με το φιλμ «Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης» (Synecdoche, New York – 2008), ο χαρισματικός Τσάρλι Κάουφμαν επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη, μαζί με τον Ντιουκ Τζόνσον, παρουσιάζοντας ένα συγκινητικό stop-motion animation, το οποίο βραβεύθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και είναι Υποψήφιο για Όσκαρ. Διεκδικήστε μία από τις δεκαπέντε (15) διπλές προσκλήσεις και δείτε πρώτοι την ταινία, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, στον κινηματογράφο Odeon Starcity.

Ads

Ο Μάικλ Στόουν, σύζυγος, πατέρας και δημοφιλής συγγραφέας του βιβλίου «How May I Help You Help Them?», είναι ένας άνδρας εγκλωβισμένος στην πεζή καθημερινότητά του. Ταξιδεύοντας στο Σινσινάτι, όπου θα μιλήσει σ’ ένα συνέδριο για επαγγελματίες στην εξυπηρέτηση πελατών, ο Μάικλ φτάνει στο ξενοδοχείο Fregoli και συναντά τη Λίσα, μία ντροπαλή αντιπρόσωπο πωλήσεων που ίσως είναι η αγάπη της ζωής του.

image

Από τον Τσάρλι Κάουφμαν – σεναριογράφο των «Being John Malkovich», «Adaptation», «Eternal Sunshine of the Spotless Mind» και σκηνοθέτη του «Synecdoche, New York» – και τον Ντιουκ Τζόνσον, έρχεται ένα μελαγχολικό, σουρεαλιστικό, αστείο stop-motion ταξίδι.

Ads

Βρισκόμαστε στο μυαλό ενός άνδρα, που περνά μία σκοτεινή νύχτα και ψάχνει το είναι του και την ψυχή του, πριν αυτή εξελιχθεί σ’ έναν καφκικό εφιάλτη. Ένα συγκλονιστικό animation δια χειρός του ιδιοφυούς, Τσάρλι Κάουφμαν, που συγκινεί ενώ παράλληλα αποτελεί τροφή για σκέψη προς τον θεατή, γεννώντας προβληματισμούς, αλλά και αποτελώντας αφορμή για συζήτηση. Τη φωνή τους δανείζουν υπέροχα οι ηθοποιοί: Ντέιβιντ Θιούλις, Τζένιφερ Τζέισον Λι και Τομ Νούναν.

Διαβάστε επίσης:
Η επιστροφή του ιδιοφυούς Τσάρλι Κάουφμαν: «Anomalisa»

image

Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την πρεμιέρα της ταινίας των Τσάρλι Κάουφμαν και Ντιουκ Τζόνσον, δεκαπέντε (15) διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα τον τίτλο της ταινίας: «Anomalisa». Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στις 18:30, στον Κινηματογράφο Odeon Starcity (Λ. Συγγρού 111 και Λεοντίου – Ν. Κόσμος), στην Αίθουσα Τέσσερα (4).

image

Το «Anomalisa» είναι ακόμη μία ευφάνταστη ιστορία από το ιδιοφυές μυαλό του Τσάρλι Κάουφμαν, που έρχεται να ταιριάξει ιδανικά δίπλα στα αριστουργηματικά σενάρια ταινιών όπως «Being John Malkovich», «Adaptation» και «Eternal Sunshine of the Spotless Mind», καθώς και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του, «Synecdoche, New York».

Όπως συνήθως συμβαίνει στις ιστορίες του Κάουφμαν, οι ήρωες του «Anomalisa» ψάχνουν γύρω τους για ένα είδος ουσιαστικής επικοινωνίας, ή έστω «ψάχνουν για μια ελπίδα για ένα είδος ουσιαστικής επικοινωνίας», όπως το διατυπώνει ο ίδιος ο Κάουφμαν, αναμετρώνται με αισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς, αλλά και με το φάντασμα της μελαγχολίας.

image

«Μερικές από τις βασικές ιδέες της ιστορίας γράφτηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να αφεθούν στην φαντασία του θεατή. Το να βρούμε έναν τρόπο να τις μεταφράσουμε για το σινεμά πήρε πολύ χρόνο και αποδείχθηκε πολύπλοκο. Ήταν συναρπαστική η στιγμή που καταλάβαμε ότι είχαμε καταφέρει να το κάνουμε ταινία, ότι δεν φαινόταν πια σαν ένα θεατρικό έργο. Τώρα, μου είναι δύσκολο να σκεφτώ το «Anomalisa» όπως ήταν πριν, έχει γίνει πια μια ταινία.» – Τσάρλι Κάουφμαν

image

Το stop-motion animation «Anomalisa», των Τσάρλι Κάουφμαν και Ντιουκ Τζόνσον, προβλήθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 72ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας – με πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον Μεξικανό σκηνοθέτη, Αλφόνσο Κουαρόν (Children of Men – 2006, Gravity – 2013) – αποσπώντας το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

image

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας – Animation, ενώ έχει αποσπάσει και μία υποψηφιότητα στα επερχόμενα Όσκαρ στην Κατηγορία Καλύτερου Animation. Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται η ελληνική πρεμιέρα του «Anomalisa» και από την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, η ταινία κυκλοφορεί στις Κινηματογραφικές Αίθουσες της χώρας σε διανομή της εταιρείας Odeon.