Μετά την επιτυχημένη του ελληνική πρεμιέρα στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (με δύο sold out προβολές), το νέο φιλμ του Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο Γέλιο», ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες. Η αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας τεκμηρίωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου στον Κινηματογράφο Τριανόν και το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για τους αναγνώστες του, δέκα (10) διπλές προσκλήσεις.

Ads

Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση. Στην πρώτη πρωταγωνιστούν οι Yesmen, το διάσημο ζευγάρι Αμερικανών ακτιβιστών. Η πλάκα που σκάρωσαν στο BBC, όταν εμφανίστηκαν ως εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας που κατέστρεψε την πόλη Μποπάλ της Ινδίας, θεωρείται κορυφαία φάρσα στο κόσμο. Αυτή τη φορά θα οργανώσουν μια αντιπολεμική, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.

Πρωταγωνιστής της δεύτερης ιστορίας είναι ο Μάρτιν Σόνεμπορν κωμικός και εκδότης της εφημερίδας «​Τιτανικός». Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με την παράταξη​ ​«Το Κόμμα» και τώρα επεξεργάζεται ένα πρωτότυπο σχέδιο για την σωτηρία της Ελλάδας. Στην​ τρίτη οι​ ​​F​lashmob εισβάλλουν και διακόπτουν επίσημες εκδηλώσεις υπέρ των εμπορικών συμφωνιών ΤΤΙΡ και CETA. Τραγουδώντας πάντα με το χαμόγελο στα χείλη.

image

Ads

Στην​ τέταρτη ιστορία μεταφερόμαστε στα γραφεία του Charlie Hebdo. Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015, ο Σαρμπ, εκδότης του περιοδικού, προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να ​σκοτώσει το χιούμορ. Σε μια συγκλονιστική μαρτυρία, ο μοναδικός επιζών δημοσιογράφος από τη συντακτική ομάδα, περιγράφει λεπτό προς λεπτό την επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας. Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες…

image

Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την αθηναϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας τεκμηρίωσης του Στέλιου Κούλογλουν, δέκα (10) διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, το αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και σημειώνοντας ως θέμα τον τίτλο του ντοκιμαντέρ: «Πεθαίνοντας στο Γέλιο». Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτη 6 Απριλίου  στις 20:00 (με ώρα προσέλευσης 19:30), στον Κινηματογράφο Τριανόν.

image

«Το Χιούμορ είναι σαν μία γροθιά στο πρόσωπο…» – Φρανσουά Καβαννά (1923 – 2014) / Ιδρυτής του Charlie Hebdo

Διαβάστε επίσης:
Ο ρόλος και η σημασία της πολιτικής σάτιρας: «Πεθαίνοντας στο Γέλιο»

Πεθαίνοντας στο Γέλιο / Mourir de Rire / To Die Laughing
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Στέλιος Κούλογλου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μανώλης Κονσολάκης
Μοντάζ: Χρήστος Γάκης
Ήχος: Νίκος Θωμόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νίκος Πολίτης
Δημοσιογραφική Έρευνα: Φωτεινή Λαμπρίδη
Κάμερα: Μανώλης Κονσολάκης, Νίκος Θωμόπουλος
Βοηθός Μοντάζ: Δημήτρης Τέλλης
Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Μπέλλου
Μετάφραση – Υποτιτλισμός: Αρίστη Γεωργιάδου
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 2016
Διάρκεια: 92 λεπτά

Το ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο Γέλιο» του Στέλιου Κούλογλου, κυκλοφορεί από την Πέμπτη 6 Απριλίου, στον Κινηματογράφο Τριανόν.