Το Tvxs.gr σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, προσφέρει στους αναγνώστες του, τρεις διπλές προσκλήσεις για τις προβολές των ταινιών «Από τη Γη στη Σελήνη» του Άγγελου Σπάρταλη και «Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, για το χρονικό διάστημα, από τη Δευτέρα 7 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 9 Απριλίου. Του Γιώργου Ρούσσου.

Ads

 

 

Μετά την επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα συνεργασίας με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, όπου υπήρξε αξιοσημείωτη ανταπόκριση για τις σχετικές προσκλήσεις, συνεχίζουμε στο ίδιο μήκος κύματος και αυτή την εβδομάδα, παρέχοντας τρεις διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του Tvxs.

Ads

 

«Το Μικρό Ψάρι» (Stratos)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης (Ελλάδα-Γερμανία-Κύπρος, 2014, 137’)

Διανομή: Feelgood Entertainment

image
 

Μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς, προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος για την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Το Μικρό Ψάρι». Ένα υπέροχο φιλμ με στοιχεία νουάρ, μία γκανγκστερική, αστυνομική περιπέτεια, που έχει ως κεντρικό άξονα τον Στράτο, δηλαδή τον Βαγγέλη Μουρίκη, σε μία κορυφαία ερμηνεία.

 

Ήρωας της ταινίας μας είναι ο Στράτος, ο οποίος όταν ήταν δεκαεννιά χρονών, διέπραξε ένα έγκλημα πάθους και πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

 

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από τη φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του Στράτου, πλησιάζει…

 

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Οικονομίδης: Το «Μικρό Ψάρι» καταφάσκει υπέρ του ανθρώπου (Συνέντευξη)

Το Μικρό Ψάρι: Απολαυστικός Βαγγέλης Μουρίκης στην καλύτερη ταινία του Γιάννη Οικονομίδη (Κριτική)


 

«Από τη Γη στη Σελήνη»

Σκηνοθεσία: Άγγελος Σπάρταλης (Ελλάδα, 2013, 87’) Animation

image
 

Ο Άγγελος Σπάρταλης υπογράφει ένα made in Greece μεγάλου μήκους animation. Πρόκειται για το «Από τη Γη στη Σελήνη» βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν. Ένα πραγματικό εικαστικό κατόρθωμα για τον Έλληνα καλλιτέχνη που η κατασκευή του διήρκεσε περίπου μία πενταετία.

 

Στην Αμερική του 1869, oι πολεμοχαρείς κλαίνε τη μοίρα τους γιατί ο πόλεμος έχει τελειώσει και έχουν πέσει σε απραξία. Αναπολούν το ένδοξο παρελθόν, νιώθοντας άβολα με τα πένθιμα ρούχα που παλιώνουν αχρησιμοποίητα στις ντουλάπες και με το βαμβάκι που ξαναφυτρώνει στα χωράφια, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ιούλιος Βερν.

 

Τότε ακριβώς έρχεται ο Πρόεδρος του Τηλεβολικού Συλλόγου, Ιμπεϋ Μπαρμπικάν, να δώσει τη λύση, ανακοινώνοντας ένα σχέδιο για τη ρίψη οβίδας από τη Γη στη Σελήνη. Η πράξη αυτή θα αποτελέσει την πρώτη ουσιαστική επικοινωνία του ανθρώπου με τον δορυφόρο της Γης ενώ θα δοξάσει και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στα πέρατα του πλανήτη.Στο τραγούδι και τις φωνές των πρωταγωνιστών, ακούμε τους:  Διονύσης Σαββόπουλος, Ψαραντώνης, Μάνος Βακούσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Στράτος Τζώρτζογλου και Δημήτρης Σταρόβας.

 

Διαβάστε επίσης:

«Από τη Γη στη Σελήνη», το μεγάλου μήκους animation του Άγγελου Σπάρταλη (Κριτική)


 

Το Tvxs.gr σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, προσφέρει στους αναγνώστες του, τρεις διπλές προσκλήσεις για τις προβολές των ταινιών «Από τη Γη στη Σελήνη» του Άγγελου Σπάρταλη και «Το Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, για το χρονικό διάστημα, από τη Δευτέρα 7 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 9 Απριλίου. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email μέχρι τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 13:00 το μεσημέρι, στο [email protected] με θέμα: «Ταινιοθήκη της Ελλάδος» και σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο σας, την ημέρα της επιλογής σας καθώς και την ταινία που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Μετά από σχετική κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα μέσω email και η παραλαβή των προσκλήσεων θα γίνεται από το ταμείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών, από τη Δευτέρα 7 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 9 Απριλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος:

 

Αίθουσα Α (χειμερινός)

image
 

Δευτέρα 7 Απριλίου

Εκδήλωση κλειστή για το κοινό

 

Τρίτη 8 Απριλίου και Τετάρτη 9 Απριλίου

19:00 Το Μικρό Ψάρι

21:30 Το Μικρό Ψάρι

 

Αίθουσα Β (χειμερινός)

image
 

Δευτέρα 7 Απριλίου

19:00 Το Μικρό Ψάρι

21:30 Το Μικρό Ψάρι

 

Τρίτη 8 Απριλίου και Τετάρτη 9 Απριλίου

18:30 Από τη Γη στη Σελήνη

20:15 Από τη Γη στη Σελήνη

22:00 Από τη Γη στη Σελήνη

 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος https://www.tainiothiki.gr/

Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 (Μετρό Κεραμεικός)

Είσοδος για όλες τις αίθουσες €7, €4 (μειωμένο)* 

Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες: 

φοιτητές, άνω των 65, Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), άνεργοι, δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

*Εκτός από τις προβολές όπου αναγράφεται Ελεύθερη Είσοδος ή άλλη τιμή εισιτηρίου