Στα όρια της μαύρης κωμωδίας, η υπόθεση και οι εικόνες της ταινίας του Γιώργου Γεωργόπουλου, «Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό», προϊδεάζουν για ένα δυστοπικό σενάριο που ισορροπεί ανάμεσα στο κοινωνικό σχόλιο και την ευρηματική κινηματογράφηση.

Ads

Ο Άρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μίας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του του μετέδωσε τον ιό αρχικά.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό», πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Όστιν, στο Τέξας (Austin Film Festival: 24 – 31 Οκτωβρίου), ενώ στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε στο 60ό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, όπου μάλιστα έχουν προγραμματιστεί τρεις προβολές.

Ο Γιώργος Γεωργόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης «Λυκούργου Σταυράκου». Ο πατέρας του ήταν διευθυντής φωτογραφίας στον κινηματογράφο και αποτέλεσε βασική επιρροή για την επιλογή του. Ακολούθως σπούδασε Κοινωνιολογία στη Ρώμη (Universita – Roma I: La Sapienza).

Ads

Γυρνώντας στην Ελλάδα δούλεψε αρχικά ως μοντέρ και στη συνέχεια ως σκηνοθέτης κυρίως σε διαφημιστικά και ντοκιμαντέρ. Το «Tungsten» του 2011, ήταν το μεγάλο μήκους ντεμπούτο του, ενώ το «Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό», είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του.

Το αξιόλογο καστ περιλαμβάνει τους: Όμηρο Πουλάκη, Βαγγέλη Μουρίκη, Κόρα Καρβούνη, Ιωάννα Παππά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σίσσυ Τουμάση, Βίκυ Παπαδοπούλου και Προμηθέα Αλειφερόπουλο, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Γεωργόπουλος και η Μαρία Φακίνου.

image

60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το 60ό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, διεξάγεται από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, μέχρι και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Πιστό στο ραντεβού του με το κινηματογραφόφιλο κοινό, με εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το επετειακό Φ.Κ.Θ. προσκαλεί κοινό και δημιουργούς σε μια ξεχωριστή κινηματογραφική γιορτή. Το Φεστιβάλ δίνει ραντεβού με τους θεατές, στους Κινηματογράφους, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις τέσσερις Αίθουσες στο Λιμάνι: Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα. Οι διοργανωτές μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε: ανατρεπτικούς δημιουργούς, νέες ενότητες, πρωτότυπα αφιερώματα, τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου σινεμά, σχεδόν όλες τις ελληνικές παραγωγές της χρονιάς, νέες δράσεις στην Αγορά, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις.

Συνολικά στη διάρκεια της φετινής επετειακής διοργάνωσης στο Φεστιβάλ θα προβληθούν 201 ταινίες μεγάλου μήκους και 59 μικρού μήκους ταινίες από 51 συνολικά χώρες του πλανήτη. Η αυλαία του Φεστιβάλ σηκώθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο Ολύμπιον με το φιλμ «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ και κλείνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου με το απροσδόκητα αστείο και συγκινητικό «Τζότζο» (Jojo Rabbit) του Νεοζηλανδού σκηνοθέτη, Τάικα Γουατίτ που απέσπασε το μεγάλο βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Διαβάστε Επίσης:

image

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό / Not to be Unpleasant but we need to have a serious talk
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος
Σενάριο: Γιώργος Γεωργόπουλος, Μαρία Φακίνου
Πρωταγωνιστούν: Όμηρος Πουλάκης, Βαγγέλης Μουρίκης, Κόρα Καρβούνη, Ιωάννα Παππά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σίσσυ Τουμάση, Βίκυ Παπαδοπούλου, Mari Yamamoto, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Χριστίνα Μαντέση, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Φουρτούνης, Έλενα Χαρμπίλα, Γιάννης Οικονομίδης, Αντώνης Κοτζιάς
Φωτογραφία: Χριστίνα Μουμούρη
Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος
Μουσική: Kid Moxie
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 100 λεπτά
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 19:45, στην Αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης»
Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 20:15, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών
Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 16:00, στην Αίθουσα «Τζον Κασσαβέτης»