Τετ α τετ με τον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin Ferran Adrià. Το ντοκιμαντέρ EL BULLI – Cooking In Progress, του Γερμανού, Gereon Wetzel, παρακολουθεί την δουλειά του διάσημου Καταλανού μάγειρα για έναν ολόκληρο χρόνο. Κάθε χρόνο, το εστιατόριό του, το El Bulli έκλεινε για έξι μήνες για να δημιουργήσει το μενού της καινούργιας σεζόν. Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen και την Πρεσβεία της Γερμανίας.

Ads

 

Η κάμερα έχει πρόσβαση στα άδυτα του εργαστηρίου του Andria, όπου δημιουργούνται οι γεύσεις, οι συνδυασμοί και αναδεικνύονται τα υλικά για τα 35 πιάτα που περιλαμβάνει το μενού γευσιγνωσίας στο El Bulli. Μόλις 50 άτομα κάθε βράδυ, 8000 συνολικά τις 160 μέρες λειτουργίας του εστιατορίου κάθε χρόνο είχαν την ευκαιρία να δειπνίσουν στο El Bulli, ενώ 1.5 εκατομμύριο είναι αυτοί που δεν κατάφερναν να κλείσουν το πολυπόθητο τραπέζι, την μια και μοναδική μέρα τον χρόνο κατά την οποία γινόντουσαν οι κρατήσεις. Ένας χρόνος με τον Ferran Adria ο τελευταίος πριν το El Bulli ως εστιατόριο κλείσει για πάντα.

image
 
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γερμανό παραγωγό της ταινίας Ingo Fliess που θα έρθει ειδικά για την προβολή και τον Έλληνα σεφ Χριστόφορο Πέσκια, που έχει συνεργαστεί με τον Ferran Adrià.
 
– Όλοι οι θεατές με εισιτήριο του CineDoc κερδίζουν 25% έκπτωση στο εστιατόριο Π Βox. Η προσφορά ισχύει από τις 30/11 έως και τις 15/12, Κυριακή έως και Πέμπτη το μεσημέρι ή το βράδυ, Π Box Κολωνάκι, οδός Xάριτος, Ξενοδοχείο Periscope, τηλ: 210 7292550 www.p-box.gr

Ads

– Μετά την προβολή θα κληρωθεί ένα δωρεάν μάθημα μαγειρικής με τον Χριστόφορο Πέσκια (αξίας 75 ευρώ)
 
http://www.elbullimovie.com
 
Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ. Προπώληση: Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)