Οι «Αόρατοι» (Les Invisibles) του Sébastien Lifshitz είναι η ιστορία έντεκα ανδρών και γυναικών που γεννήθηκαν την περίοδο του μεσοπολέμου. Μοιάζει οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ να μην έχουν τίποτα κοινό εκτός από την ομοφυλοφιλία τους καθώς και το γεγονός ότι μεγάλωσαν σε μια κοινωνία απόλυτα εχθρική απέναντί τους. Το ντοκιμαντέρ, θα προβληθεί από το Φεστιβάλ CineDoc την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και παρέχει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Ads

Δεν πρόκειται για τον γνωστό εορτασμό των ηρωικών πρωτοπόρων που πολέμησαν για να βγουν από τα περιθώρια, σπάζοντας τα εμπόδια για τις επόμενες γενιές. Οι χαρακτήρες του Lifshitz είναι απλοί άνθρωποι που ζουν στην εξοχή: ένα ζευγάρι ανδρών που τρέχει το δικό τους καταφύγιο πουλιών, ένας άνδρας που μαζεύει κατσίκες όλη του τη ζωή, ένα ζευγάρι λεσβιών που παράγει κατσικίσιο τυρί σε ένα αγρόκτημα, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία και μία γυναίκα που ανακάλυψε τη σεξουαλικότητά της, έπειτα από χρόνια γάμου.

image

Υπάρχει μια χάρη και μία λεπτότητα στον τρόπο που ο Lifshitz μοιράζεται τις προσωπικές ιστορίες αυτών των ανθρώπων. Έχει τον τρόπο του να κάνει τους πρωταγωνιστές του να νιώθουν άνετα και να μιλούν με μια απόλυτη ειλικρίνεια για τις ζωές τους. Απλοί άνθρωποι που αυτό που τους έκανε αόρατους για δεκαετίες, είναι ακριβώς αυτό που ο Lifshitz προσπάθησε να αναδείξει: την αγάπη τους για τα άτομα του ίδιου φύλου. Μια ευαίσθητη και διασκεδαστική ταινία που απέσπασε το Βραβείο César Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Ads

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση – για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Αόρατοι» (Les Invisibles) του Sébastien Lifshitz, την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

image

Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Οι Αόρατοι / Les Invisibles
Σκηνοθεσία: Sébastien Lifshitz
Διάρκεια: 115 λεπτά
Έτος: 2011
Χώρα: Γαλλία
Γλώσσα: Η ταινία θα προβληθεί στα γαλλικά με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη)
Το ντοκιμαντέρ επαναπροβάλλεται:
Κυριακή 5 Μαρτίου στις 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός
Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

image

Οι  προβολές γίνονται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και σε συνεργασία με το Outview Film Festival.

Παράλληλα το CineDoc κληρώνει 1 αντίτυπο του βιβλίου The Invisibles: Vintage Portraits of Love and Pride του Sébastien Lifshitz. Για να μπείτε στην κλήρωση, στείλτε μαιλ με το ονοματεπώνυμο σας στο [email protected]. Ο διαγωνισμός κλείνει την Τρίτη 28/2 στις 24.00. Οι νικητές θα ενημερωθούν με μαιλ την Τετάρτη 1/3 το πρωί.

CineDoc
Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Μάιο του 2017, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.