Το φιλμ «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» (Bridge of Spies – 2015), αποτελεί τη νέα συνεργασία του Βραβευμένου τρεις φορές με Όσκαρ σκηνοθέτη, Στίβεν Σπίλμπεργκ και του Βραβευμένου δύο φορές με Όσκαρ ηθοποιού, Τομ Χανκς. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ιστορία μας μεταφέρει στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της στις Κινηματογραφικές Αίθουσες από την Odeon, παρουσιάζουμε στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr ένα αποκλειστικό κλιπ.

Ads

Μεταφερόμαστε στη δεκαετία του ’50, στα πρώτα στάδια του Ψυχρού Πολέμου. Οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης είναι ήδη τεταμένες, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει όταν το FBI συλλαμβάνει τον Ρούντολφ Έιμπελ (Μαρκ Ράιλανς), έναν Σοβιετικό πράκτορα που ζει στη Νέα Υόρκη. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να βρει έναν ανεξάρτητο δικηγόρο για την υπεράσπιση του Έιμπελ, πλησιάζει τον Τζέιμς Ντόνοβαν (Τομ Χανκς), έναν δικηγόρο από το Μπρούκλιν που ειδικεύεται στα ασφαλιστικά. Παρά την σχετική απειρία του, ο Ντόνοβαν δέχεται και επιδιώκει να εξασφαλίσει στον πελάτη του μια δίκαιη δίκη.

image

Λίγο καιρό αργότερα, ένα αμερικανικό κατασκοπικό αεροπλάνο καταρρίπτεται στη Σοβιετική Ένωση και ο πιλότος του, Φράνσις Γκάρι Πάουερς (Όστιν Στόουελ), συλλαμβάνεται. Η CIA, παρόλο που επίσημα αρνείται τη συμμετοχή της στην αποστολή, φοβάται μήπως ο Πάουερς αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες. Λόγω της εντυπωσιακής παρουσίας του Ντόνοβαν στη δίκη του Έιμπελ, η CIA τον καλεί να αναλάβει την ευαίσθητη υπόθεση εθνικής σημασίας. Ο Ντόνοβαν αναχωρεί για το Βερολίνο για να διαπραγματευτεί την ανταλλαγή των κρατουμένων, ωθούμενος από την αγάπη του για την πατρίδα, αλλά και την ακλόνητη πίστη στις αρχές του.

Ads

image

«Ο πατέρας μου είχε πάει στη Σοβιετική Ένωση για επαγγελματικούς λόγους. Αυτός και οι συνάδελφοί του στάθηκαν στην ουρά για να δουν τον εξοπλισμό του Πάουερς, το κατασκοπικό αεροπλάνο του οποίου κατερρίφθη. Η ουρά ήταν πολύ μεγάλη, αλλά δύο κυβερνητικοί τούς πλησίασαν, ζήτησαν τα διαβατήριά τους και τους έφεραν στην αρχή της ουράς, όταν κατάλαβαν ότι ήταν Αμερικανοί. Δεν ήθελαν να τους γλιτώσουν χρόνο αναμονής – τους έφεραν μπροστά στα συντρίμμια του αεροπλάνου, τους τα έδειξαν και τους έλεγαν ξανά και ξανά, ολοένα πιο θυμωμένα: “Κοιτάξτε τι μας κάνει η χώρα σας!”. Ποτέ δεν ξέχασα την ιστορία αυτή. Ποτέ δεν ξέχασα αυτό που συνέβη στον Φράνσις Γκάρι Πάουερς…» – Στίβεν Σπίλμπεργκ

image

Δείτε το αποκλειστικό κλιπ που εξασφάλισε το Tvxs – με ελληνικούς υπότιτλους – από τη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» (Bridge of Spies – 2015), με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς:

Η νέα συνεργασία του τρις βραβευμένου με Όσκαρ, Στίβεν Σπίλμπεργκ – «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» (Saving Private Ryan, 1998), «Η Λίστα του Σίντλερ» (Schindler’s List, 1993) – και του δις βραβευμένου με Όσκαρ, Τομ Χανκς – «Φόρεστ Γκαμπ» (Forrest Gump, 1994), «Φιλαδέλφεια» (Philadelphia, 1993) – με τίτλο «Η Γέφυρα των Κατασκόπων», είναι ένα γεμάτο σασπένς δράμα, με φόντο μια σειρά ιστορικών γεγονότων.

Οι σεναριογράφοι Ματ Σάρμαν και Ίθαν και Τζόελ Κοέν (βραβευμένοι τέσσερις φορές με Όσκαρ), έχουν εντάξει την απίστευτη εμπειρία του Ντόνοβαν σε μια ιστορία για έναν άνδρα που ρίσκαρε τα πάντα. Την μουσική της ταινίας έγραψε ο δώδεκα φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Τόμας Νιούμαν.

image

Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν ο Μαρκ Ράιλανς στον ρόλο του Ρούντολφ Έιμπελ, ενός πράκτορα της KGB που υπερασπίζεται ο Ντόνοβαν, ο Σκοτ Σέπερντ στον ρόλο ενός μυστικού πράκτορα της CIA, η υποψήφια για Όσκαρ Έιμι Ράιαν (Gone Baby Gone – 2007), στον ρόλο της συζύγου του Ντόνοβαν, ο σπουδαίος Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ (Οι Ζωές των Άλλων / The Lives of Others – 2006), στον ρόλο ενός δικηγόρου της Ανατολικής Γερμανίας και ο υποψήφιος για Όσκαρ Άλαν Άλντα (The Aviator – 2004), στον ρόλο του Τόμας Ουότερς, ενός εταίρου στην δικηγορική εταιρεία του Ντόνοβαν.

Ο Τομ Χανκς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, απολαμβάνουν μία μοναδική και πολυετή δημιουργική σχέση, με τρεις ταινίες ήδη στο κοινό ενεργητικό τους – «Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν», «Πιάσε με αν Μπορείς» και «The Terminal» – αλλά και την παραγωγή των πολυβραβευμένων τηλεοπτικών σειρών: «Band of Brothers» και «The Pacific».

«Βρήκα συναρπαστικό το θέμα. Ήξερα ότι προέκυψε ένα σημαντικό διεθνές σκάνδαλο με την ανταλλαγή του Πάουερς, αλλά δεν ήξερα λεπτομέρειες ή το ποιος ήταν ο Ντόνοβαν. Λατρεύω την ιστορία και τις νέες γνώσεις οπότε αισθάνθηκα σαν να κέρδιζα το λαχείο.» – Τομ Χανκς

image

Η Γέφυρα των Κατασκόπων / Bridge of Spies
Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Σενάριο: Ματ Σάρμαν, Ίθαν Κοέν, Τζόελ Κοέν
Παραγωγή: Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μαρκ Πλατ, Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ
Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Μαρκ Ράιλανς, Έιμι Ράιαν, Άλαν Άλντα, Σεμπάστιαν Κοχ, Όστιν Στόουελ, Ιβ Χιούσον
Μοντάζ: Μάικλ Καν
Φωτογραφία: Γιάνους Καμίνσκι
Σκηνικά: Άνταμ Στοκχάουζεν
Μουσική: Τόμας Νιούμαν
Διάρκεια: 141 λεπτά
Χώρα: Η.Π.Α.

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Η Γέφυρα των Κατασκόπων» (Bridge of Spies – 2015), κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, σε διανομή της εταιρείας Odeon.