Εννιά χρόνια μετά το πρώτο «Sin City», ο Φρανκ Μίλλερ και ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, επιστρέφουν με την «Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο» (Sin City: A Dame to Kill For – 2014). Έχοντας την γνώριμη κόμικς αισθητική του, το φιλμ προσθέτει δίπλα στους “παλιούς” ήρωες: Μπρους Γουίλις, Τζέσικα Άλμπα, Μίκι Ρουρκ και Ροζάριο Ντόσον, τη νέα femme fatale της πόλης Εύα Γκριν, τον Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ που τσαλακώνει την γοητευτική εικόνα του και τον πάντα έτοιμο για δράση Τζος Μπρόλιν.

Ads

Σε μία πόλη όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οι απεγνωσμένοι αναζητούν εκδίκηση, ενώ αδίστακτοι δολοφόνοι διασταυρώνονται στο διάσημο κλαμπ Pecos. Η ταινία ανοίγει με το “Just Another Saturday Night” όπου ο Μαρβ (Μίκυ Ρουρκ) βρίσκει τον εαυτό του στη μέση μιας επίθεσης από τέσσερις νεαρούς και προσπαθεί να θυμηθεί τα γεγονότα που προηγήθηκαν.

image

Η ιστορία “The Long, Bad Night”, φέρνει το Τζόνι, έναν υπερόπτη χαρτοπαίχτη (Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ) αντιμέτωπο με τον πιο αιμοσταγή κακό της Αμαρτωλής Πόλης, τον περίφημο γερουσιαστή Ρόαρκ (Παόυερς Μπουθ). Ο νεαρός τζογαδόρος, προσπαθεί μέσα από τα τυχερά παιχνίδια και έχοντας άγνοια κινδύνου, να μάθει για το παρελθόν του και να εκδικηθεί.

Ads

image

Η κεντρική ιστορία της ταινίας «Η Κυρία Θέλει Φόνο» (A Dame To Kill For), ακολουθεί τον Ντουάιτ ΜακΚάρθι (Τζος Μπρόλιν) στην τελική του αναμέτρηση με τη γυναίκα των ονείρων του, αλλά και νέμεσις του. Η σαγηνευτική Έιβα Λορντ (Έβα Γκριν) θα τον γοητεύσει αλλά και θα τον οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον χειρότερο εφιάλτη του.

image

Στον απόηχο της αυτοκτονίας του Τζον Χάρτιγκαν (Μπρους Γουίλις), η ταινία κλείνει με το “Nancy’s Last Dance” και την ορκισμένη για εκδίκηση Νάνσυ Κάλλαχαν (Τζέσικα Άλμπα), στο πλευρό της οποίας στέκεται με κάθε κόστος ο Μαρβ (Μίκυ Ρουρκ).

image

Όταν τον Απρίλιο του 2005 η ταινία «Αμαρτωλή Πόλη» (Sin City) παρουσιάστηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες, αποτέλεσε το πρώτο φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε πράσινη οθόνη κι έφερνε με τέτοια οπτική τελειότητα ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα στην μεγάλη οθόνη.

 

Εννέα χρόνια μετά, ο Φρανκ Μίλλερ και ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, συναντιούνται ξανά για να παρουσιάσουν το σίκουελ και παράλληλα να δώσουν ζωή στα εικονογραφημένα μυθιστορήματα μέσα από το φιλμ «Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο» (Sin City: A Dame to Kill For – 2014).

image

Κάποιες από τις ιστορίες της δεύτερης ταινίας είναι πρίκουελ αυτών της πρώτης. Χαρακτήρες που έχουν πεθάνει στο Sin City, όπως ο Μαρβ, η Γκόλντι και ο Χάρντιγκαν επιστρέφουν στην οθόνη. Με τον δημιουργό Φρανκ Μίλλερ να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχω την τάση να παίζω με τον χρόνο στα βιβλία μου, όπως και τώρα στην ταινία. Μεταφέρομαι από μία χρονική στιγμή στην άλλη αφήνοντας την αίσθηση ότι οι ήρωες επιστρέφουν στη ζωή, ενώ το μόνο που έχω κάνει είναι να γυρίσω πίσω στον χρόνο.»

 

Χρονολογικά η «Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο» (Sin City: A Dame to Kill For) λαμβάνει χώρα πριν το “The Big Fat Kill” (από την πρώτη ταινία) και μας εξηγεί πως ο Ντουάιτ (Τζος Μπρόλιν), απέκτησε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

 

«Χτισμένη γύρω από το τραγικό ρομάντζο ενός άντρα και του έρωτα της ζωής του, είναι μια ιστορία που περιέχει μεγάλες δόσεις προδοσίας, σκοτάδι κι ενοχές…  Όλα τα υπέροχα συστατικά του φιλμ νουάρ. Είναι μια ιστορία για την οποία είμαι περήφανος και αρέσει πολύ και στον Ρόμπερτ.» – Φρανκ Μίλλερ

image

Ιδιαίτερα πιστοί στα βιβλία στο πρώτο μέρος, οι Ροντρίγκεζ και Μίλλερ αποφάσισαν να προσθέσουν νέες ιστορίες στη δεύτερη ταινία. Ο Ροντρίγκεζ εξηγεί την απόφασή τους αυτή: «Η πρώτη ταινία ήταν καθαρή «μετάφραση» των βιβλίων στην μεγάλη οθόνη. Στη δεύτερη σκεφτήκαμε: «Ας τους δώσουμε μια έκπληξη! Κάτι ώστε να μη μπορούν να διαβάσουν απλά το βιβλίο και να ξέρουν τι θα γίνει.»

 

Μία από τις νέες ιστορίες, το “The Long, Bad Night,” αφορά τον νεαρό τζογαδόρο Τζόνι (Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ), ο οποίος επιστρέφει στην Αμαρτωλή Πόλη για να δοκιμάσει την τύχη του στο πόκερ απέναντι στον Γερουσιαστή Ρόαρκ. Η δεύτερη νέα προσθήκη “Nancy’s Last Dance”, ακολουθεί το μονοπάτι της ιστορίας «Αυτός ο σάπιος μπάσταρδος» και ουσιαστικά αφηγείται την εξέλιξη της εξωτικής χορεύτριας Νάνσυ και την σχέση της με τον σωτήρα της Τζον Χάρτιγκαν. Το σίκουελ διαδραματίζεται χρονικά τέσσερα χρόνια μετά την αυτοκτονία του Χάρτιγκαν. Γεμάτη οργή και θλίψη η Νάνσυ θέλει με κάθε κόστος να εκδικηθεί και είναι αποφασισμένη να μην σταματήσει πουθενά…

image

Τα νέα μέλη του καστ περιλαμβάνουν τους Τζος Μπρόλιν, Τζέρεμι Πίβεν και Lady Gaga. Η Lady Gaga, πραγματοποιεί εδώ τη δεύτερη εμφάνιση της σε ταινία του Ροντρίγκεζ, μετά το ρόλο της ως La Chameleon στο “Machete Kills” του 2013. Αυτή τη φορά, είναι η σερβιτόρα Μπέρτα στην ιστορία “The Long, Bad Night.”

image

Επίσης στο καστ προστέθηκαν, οι Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Ρέι Λιότα, Στέισι Κιτς, Κρίστοφερ Μελόνι και φυσικά η Έβα Γκριν. Κάποιοι ρόλοι ωστόσο δόθηκαν σε νέα πρόσωπα, όπως αυτός του Μανούτ, που τον υποδυόταν ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν και της Μίχο, που υποδυόταν η Ντέβον Αόκι. Οι σκηνοθέτες επέλεξαν για τη δεύτερη ταινία, τους Ντένις Χέισμπερτ και Τζέιμι Τσανγκ, αντίστοιχα.

image

Το φιλμ «Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο» (Sin City: A Dame to Kill For) των Φρανκ Μίλλερ και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ (Η.Π.Α. – 2014) παίρνει την σκυτάλη από την «Αμαρτωλή Πόλη» του 2005 και με την ίδια πάντα παλέτα χρωμάτων, παρουσιάζει μία εντυπωσιακή όσο και προκλητική ιστορία με την μοναδική κόμικς αισθητική του. Η ταινία πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στις 19 Αυγούστου στο Λος Άντζελες και από την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή των Spentzos Film, Seven Films.

Έτος: 2014 | Xώρα: Η.Π.Α | Διάρκεια: 102 λεπτά | Σκηνοθεσία: Frank Miller, Robert Rodriguez | Σενάριο: Frank Miller | Παίζουν: Eva Green, Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin