Μετά τις ολιγοήμερες αλλά απαραίτητες διακοπές, το 5ο Athens Open Air Film Festival, επιστρέφει ανανεωμένο για να μας δροσίσει με τις επιλεγμένες προβολές του. Το Φεστιβάλ συνεχίζει τις καλοκαιρινές κινηματογραφικές του εξορμήσεις, μετατρέποντας την Αθήνα σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά. Την σκυτάλη των προβολών παίρνει αυτή την εβδομάδα το φιλμ «Ποιος Σκότωσε τον Χάρι;» (The Trouble With Harry (1955), Μία από τις λιγότερο γνωστές δημιουργίες του μετρ του σασπένς Άλφρεντ Χίτσκοκ, με πρωταγωνίστρια την υπέροχη Σίρλεϊ Μακ Λέιν. Την Πέμπτη 20 Αυγούστου, στη Βίλα Δρακοπούλου, με ελεύθερη είσοδο.

Ads

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Ο λόγος βέβαια για το 5ο Athens Open Air Film Festival που και φέτος θα μας κρατήσει παρέα από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

image

Διαβάστε επίσης:
Όλη η Αθήνα ένα Θερινό Σινεμά – Αναλυτικό Αφιέρωμα στο 5ο Athens Open Air Film Festival

Ads

Σε μια ειδυλλιακή επαρχία του Βερμόντ βρίσκεται ένα πτώμα, του Χάρι. Ένας ηλικιωμένος ναυτικός που νομίζει πως αυτός τον σκότωσε στο κυνήγι, θάβει και ξεθάβει πολλές φορές το πτώμα. Καθώς όλοι ψάχνουν να βρουν την ταυτότητα του πτώματος ανακαλύπτουν πως τα είχε με την Τζένιφερ, αλλά κι αυτή η πληροφορία δεν φωτίζει τις συνθήκες θανάτου του Χάρι. Τελικά, «Ποιος Σκότωσε τον Χάρι;»

image

Η ταινία βασίζεται σ’ ένα μυθιστόρημα του Βρετανού Τζακ Τρέβορ Στόρυ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το φιλμ αποτελεί παράλληλα και την πρώτη εμφάνιση της Σίρλεϊ Μακ Λέιν, στην μεγάλη οθόνη. Η ταινία συνδυάζει μαύρο χιούμορ και ίντριγκα, ενώ παράλληλα πραγματεύεται και θέμα του προπατορικού αμαρτήματος. Σκηνοθετημένη με οξυδέρκεια και ανατρεπτική διάθεση από έναν δημιουργό που αποτύπωνε ανέκαθεν τον ανθρώπινο παραλογισμό στο πανί, με βαθειά ειρωνεία.

image

«Είναι σαν να έδειχνα μια δολοφονία δίπλα σ’ ένα ρυάκι που κελαρύζει, σαν να έδειχνα μια σταγόνα αίματος στο γάργαρο νερό του. Απ’ αυτές τις αντιθέσεις γεννιέται μια αντίστιξη και ίσως μια ξαφνική ανύψωση των συνηθισμένων πραγμάτων της ζωής…» – Άλφρεντ Χίτσκοκ

Διαβάστε επίσης:
Άλφρεντ Χίτσκοκ: Ο διαχρονικός μετρ του σασπένς

image

Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 21:00
Βίλα Δρακοπούλου (Λάμπρου Πορφύρα 5-7, Αθήνα)
Είσοδος Ελεύθερη / Κατάλληλο για όλους

image

«Ποιος Σκότωσε τον Χάρι;» (The Trouble With Harry)
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Πρωταγωνιστούν: Έντμουντ Γκουέν, Τζων Φορσάιθ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Μίλντρεντ Ντάνοκ
Έτος παραγωγής: 1955
Διάρκεια: 99 λεπτά

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

image

Στην Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για κάθε μία από τις προβολές του 5ου Athens Open Air Film Festival, που και φέτος θα μας κρατήσει κινηματογραφική συντροφιά, από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.