Ο βραβευμένος με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης, Αλεξάντερ Πέιν μιλώντας στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBS «George Stroumboulopoulos Tonight», ήταν αποκαλυπτικός μη διστάζοντας να δηλώσει ότι: «Αλλάξαμε το όνομά μας από Παπαδόπουλος σε Πέιν για να αποφύγουμε το μίσος εναντίον των Ελλήνων». Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Ο δημοφιλής και ιδιαίτερα αγαπητός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν, βρέθηκε πριν από μερικές μέρες στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και μάλιστα με διττή ιδιότητα.
 
Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ ο Αλεξάντερ Πέιν, καθώς το 2011 στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία του “The Descendants”, ήταν η επίσημη Ταινία Έναρξης της διοργάνωσης.

image
 
Δύο χρόνια μετά, ο Αλεξάντερ Πέιν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, με τη νέα του δημιουργία “Nebraska”, να αποτελεί την Ταινία Λήξης του Φεστιβάλ. Παράλληλα, ο Αλεξάντερ Πέιν διετέλεσε φέτος και πρόεδρος της διεθνούς κριτικής επιτροπής του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

image
 
Ο Πέιν με αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας “Nebraska” στον Καναδά και μιλώντας στην εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBS «George Stroumboulopoulos Tonight» που παρουσιάζει ο επίσης ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος, είπε σχετικά:

«Λέγομαι Παπαδόπουλος. Είμαι ένας Έλληνας από την Ομάχα. Ο παππούς μου ήρθε στην Ομάχα το 1912-1913 με το όνομα Παπαδόπουλος… Γίνονταν τότε διαδηλώσεις κατά των Ελλήνων και το 1915 ο παππούς μου άλλαξε το επώνυμό του. Δεν το έκανε “Πάπας”, όπως πολλοί Έλληνες, αλλά το αμερικανοποίησε πλήρως… Οι παλιοί δεν θέλουν να μιλούν για αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

image
 
Στο βίντεο που ακολουθεί, από την εκπομπή του καναδικού τηλεοπτικού σταθμού CBS «George Stroumboulopoulos Tonight», ο Αλεξάντερ Πέιν, μιλά μεταξύ άλλων για την καταγωγή του, τον George Clooney και τη νέα του ταινία “Nebraska”:

 
Τέλος να πούμε ότι το φιλμ “Nebraska” του Αλεξάντερ Πέιν, που έκανε την ελληνική της πρεμιέρα τον Νοέμβριο, στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά στις Κινηματογραφικές Αίθουσες της χώρας, στις 23 Ιανουαρίου.