Ο Πολυχώρος Πύλη 82 διοργανώνει ξανά αφιέρωμα στη ταινία Μικρού Μήκους την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 21:00.

Ads

Θα προβληθούν έξι βραβευμένες ταινίες παρουσία των συντελεστών τους. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες. Είσοδος ελεύθερη.

Θα προβληθούν:

Same Life, Different Day Του Κωνσταντίνου Οικονόμου

H ρουτίνα της καθημερινής ζωής ενός άντρα. Ο κος Στρατηγής θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς.

Ads

image

Ζωή της Σελήνης Παπαγεωργίου

Η Ζωή μένει με τη γιαγιά της για ένα μικρό διάστημα και τη βοηθά με το σπασμένο πόδι της. Όταν αποφασίζει να φύγει όμως και να γυρίσει στην κανονική της ζωή μια σειρά από απροσδόκητα γεγονότα μπαίνουν στο δρόμο της…

image

Μάνλιχερ του Αλέξη Χατζηγιάννη

Bασισμένo στο διήγημα “Mεταλλική φλογέρα” του Γιώργου Σκαμπαρδώνη
Ένα στιγμιότυπο εκείνης τη βροχερής νύχτας μετά τη κηδεία του θείου τους.
Τα λόγια παίρνουν το δικό τους δρόμο και τους μπερδεύουν.
Γιατί φωνάζουν; Αφού στο τέλος, όλα θα είναι ωραία.
Μια παρωδία μνημόσυνου. Ένα ρομαντικό σχόλιο για τη μνήμη και το θάνατο, για τη βία και τη τέχνη.

Felicita του Γιάννη Ζαφείρη

Σε ένα ξερό χειμωνιάτικο τοπίο, σε ένα απογυμνωμένο γήπεδο ποδοσφαίρου διαδραματίζεται η ιστορία ενός άντρα, μιας γυναίκας και ενός παιδιού. Ο άντρας και η γυναίκα αποσύρονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο και το παιδί μένει στο κρύο κλωτσώντας μια μπάλα. Όταν η προσπάθεια του άντρα για επανασύνδεση αποτυγχάνει, η γυναίκα και το παιδί έρχονται πιο κοντά.

Inner Land της Βίβιαν Παπαγεωργίου

Σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό, μια δασκάλα αναλαμβάνει υπηρεσία σε ένα παράξενο σχολείο. Μαθητές και δάσκαλοι την παγιδεύουν σταδιακά στον δικό τους ‘νεκρό’ χρόνο που έχει τους δικούς του νόμους. Ανεπαίσθητα, χτίζονται γύρω της αναπόδραστα τείχη.

Γενέθλια του Δημήτρη Κατσιμίρη

Ο Μάριος, ένας νεαρός με εγκεφαλική παράλυση, περιμένει με την μητέρα του στο σπίτι τους, τον θείο του, για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 22α γενέθλια του. Ο ερχόμος του θείου του όμως, με την νέα του φίλη, θα αναστατώσει την οικογένεια και θα δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο χώρο.