Από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Κυριακή 8 Μαρτίου, θα διεξαχθεί το 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Στις δέκα ημέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ, εκτός από το διαγωνιστικό τμήμα, διοργανώνονται αξιόλογες εκδηλώσεις, ενώ και φέτος θα φιλοξενηθούν σημαντικά πρόσωπα του κινηματογράφου: σκηνοθέτες, ηθοποιοί προσκεκλημένοι από την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ, οι οποίοι θα διοργανωθούν master class, σεμινάρια για κινηματογράφο και εκθέσεις φωτογραφίας.

Ads

Το διαγωνιστικό μέρος του 7oυ Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Λάρισας, θα φιλοξενηθεί και φέτος στον κινηματογράφο Victoria cinema στο κέντρο της πόλης. Οι παράλληλες εκδηλώσεις φιλοξενούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Μεταλλουργείο, καθώς και στις αίθουσες των ξενοδοχείων.

Στο 7ο Φεστιβάλ Λάρισας έχουν προσκληθεί και θα παραστούν ο σκηνοθέτης Νίκος Περάκης που θα είναι και το τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ, ο Σύλλας Τζουμέρκας (θα προβληθεί & η νέα του ταινία «Η Έκρηξη»), η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ενώ αναμένονται και άλλοι σημαντικοί εκπροσώπους του ελληνικού αλλά και του διεθνούς κινηματογράφου.

Όσο αφορά τα τμήματα του Φεστιβάλ, ξεχωρίζουν τα αφιερώματα στον Κορεάτικο Σινεμά (Η κουλτούρα της εκδίκησης), στο bullying, στον Τούρκο Σκηνοθέτη Νούρι Μπιλγκέ Τσεϊλάν, το Ειδικό αφιέρωμα στον Γαλλικό Κινηματογράφο, αλλά και αφιερώματα στον εναλλακτικό Κινηματογράφο, στους Monty Python και σε cult sci – fi ταινίες. Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις, είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε να κάνουμε στο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία και μαθητές από όλη την Ελλάδα, ενώ αρκετές είναι οι σχολικές κινηματογραφικές ομάδες που ταξιδεύουν στη Λάρισα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ για να παρακολουθήσουν τις μαθητικές ταινίες.

Ads

image

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν 28 ελληνικές ταινίες και 27 διεθνείς, οι οποίες και προέρχονται από κάθε γωνιά της γης. Από την Κούβα, το Μεξικό και το Μπαγκλαντές, μέχρι τις γειτονικές μας Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία και Κόσοβο.

Η κριτική επιτροπή του 7ου Φεστιβάλ Λάρισας απαρτίζεται από τους: Μίνω Νικολακάκη σκηνοθέτη, Σωτήρη Τσέλλο σκηνοθέτη, Αποστόλη Καραμπάση μουσικό και τη Νάνσυ Σπετσιώτη που έχει και τη γενική ευθύνη της κριτικής επιτροπής και Χαρά Τσιόγκα. Αλλά και η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Ελλάδας (ΠΕΚΚ) θα δώσει και φέτος το παρών και το δικό της στίγμα, ανακηρύσσοντας τους νικητές μέσα από τα βραβεία της.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας διοργανώνεται για 7η χρονιά και θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, μέχρι και την Κυριακή 8 Μαρτίου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από την μη κερδοσκοπική εταιρεία πολιτισμού «artfools» με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και τη στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του 7ου Φεστιβάλ Λάρισας.