Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Κινηματογραφικό Φθινόπωρο, ο Χειμώνας εισέρχεται εντυπωσιακά με σπουδαίες ταινίες. Αφήνουμε πλέον πίσω μας τα τρία σημαντικότερα ελληνικά φεστιβάλ – 22ες Νύχτες Πρεμιέρας, 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και 29ο Πανόραμα – και οδεύουμε ολοταχώς προς την ολοκλήρωση του έτους, αλλά και την 89η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με τα στούντιο αλλά και της εταιρείας διανομής να κυκλοφορούν στις Αίθουσες τις υποψήφιες ταινίες τους.

Ads

«Η Άφιξη» (Arrival – 2016) του Ντένις Βιλνέβ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

image

Δώδεκα (12) μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται μ’ έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ads

Η ταινία βασίζεται στο διήγημα «Η Ιστορία της Ζωής σου» του Ted Chiang, που περιλαμβάνεται στη συλλογή διηγημάτων Ιστορίες της Ζωής σου και Άλλες Ιστορίες και κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Πρωταγωνιστούν: Φόρεστ Γουίτακερ, Τζέρεμι Ρένερ, Έιμι Άνταμς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Νάταλι Τιμπό, Μαρκ Ο’Μπράιεν.

«Rogue One: A Star Wars Story» (2016) του Γκάρεθ Έντουαρντς
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

image

Από την Lucasfilm έρχεται η πρώτη αυτόνομη ταινία Star Wars, το «Rogue One: A Star Wars Story», μια νέα, επική περιπέτεια. Σε μια εποχή συγκρούσεων, μια ομάδα από απρόσμενους ήρωες ενώνει τις δυνάμεις της σε μία αποστολή να κλέψει τα σχέδια του Death Star, του απόλυτου εργαλείου καταστροφής της Αυτοκρατορίας. Αυτό το κομβικό γεγονός στο χρονοδιάγραμμα των Star Wars φέρνει κοντά συνηθισμένους ανθρώπους που καλούνται να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα και έτσι, να υπηρετήσουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους ίδιους. Πρωταγωνιστούν: Φελίσιτι Τζόουνς, Μαντς Μίκελσεν, Άλαν Τιντάικ, Ντόνι Γιεν, Μπεν Μέντελσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Ντιέγκο Λούνα.

«Το Κοινόβιο» (Kollektivet / The Commune – 2016) του Τόμας Βίντεμπεργκ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

image

Η Άννα κι ο Έρικ κληρονομούν ένα πολύ μεγάλο σπίτι και μαζί με την έφηβη κόρη τους αποφασίζουν να μετακομίσουν εκεί και να δημιουργήσουν ένα κοινόβιο. Με την οικογένεια στο επίκεντρο της ιστορίας, καλούμαστε να ζήσουμε το όνειρο της κοινής συμβίωσης, συμμετέχουμε στις συναντήσεις τους, στα δείπνα και τα πάρτι. Φιλία, αγάπη κι αλληλεγγύη συνυπάρχουν αρμονικά κάτω από μία στέγη, έως ότου μια ερωτική σχέση υποβάλλει ολόκληρο το κοινόβιο σε δοκιμασία.

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη, με μια μαύρη κωμωδία που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 1970 και ακολουθεί ένα παντρεμένο ζευγάρι που αποφασίζει να βάλει στην άκρη την τακτοποιημένη ζωή του και να δημιουργήσει ένα κοινόβιο. Πρωταγωνιστούν: Ούλριχ Τόμσεν, Φάρες Φάρες, Τρίνε Ντίρχολμ, Τζούλι Ανιέτ Βανγκ, Όλε Ντιπόντ. Η ταινία απέσπασε την Αργυρή Άρκτο Καλύτερης Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Silence» (2016) του Μάρτιν Σκορτσέζε
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

image

Το «Silence», βασισμένο στο διάσημο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ιάπωνα συγγραφέα, Shusaku Endo, έχει ήρωες δύο Ιησουίτες μοναχούς οι οποίοι αναζητούν στην Ιαπωνία τον χαμένο τους μέντορα (Λίαμ Νίσον). Την εποχή εκείνη, ο Χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό και όποιος εξασκούσε την πίστη του απειλούνταν με βασανισμό, ακόμη και εκτέλεση. Η σύγκρουση και η επιβολή του καθολικισμού σε κάθε άτομο χωριστά αλλά και σε κοινωνίες ολόκληρες  παραμένει ένα από τα βασικά σημεία της θεματολογίας του Σκορτσέζε. Πρωταγωνιστούν: Λίαμ Νίσον, Άντριου Γκάρφιλντ, Άνταμ Ντράιβερ, Σάιαραν Χάιντς, Ταντανόμπου Ασάνο, Σίνια Τσουκαμότο, Νανά Κομάτσου.

«La La Land» (2016) του Ντάμιεν Σαζέλ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου

image

Στο Λος Άντζελες, την πόλη που γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα, δύο νέοι ερωτεύονται, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φτάσουν τους στόχους τους. Eκείνη θέλει να γίνει μια διάσημη ηθοποιός, εκείνος ελπίζει να γίνει αναγνωρισμένος μουσικός. Θα καταφέρει η αγάπη τους να επιβιώσει στην σκληρή πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης; Για τρίτη φορά ζευγάρι μετά τα «Crazy, Stupid, Love.» και «Gangster Squad», ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμμα Στόουν τραγουδούν, χορεύουν και συγκινούν στο υπέροχο «La La Land», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νταμιέν Σαζέλ («Whiplash»). Πρωταγωνιστούν: Έμα Στόουν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζ. Κ. Σίμονς, Φιν Γουίτροκ, Ρόζμαρι Ντεβίτ, Σονόια Μιζούνο, Τζον Λέτζεντ.

«Passengers» (2016) του Μόρτεν Τάιλντουμ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

image

H Τζένιφερ Λόρενς και ο Κρις Πρατ είναι δυο επιβάτες ενός διαστημόπλοιου σ’ ένα ταξίδι 120 ετών που τους μεταφέρει σε μια καινούργια ζωή, με τελικό προορισμό μια μακρινή ανθρώπινη αποικία σ’ έναν άλλο πλανήτη. Το ταξίδι παίρνει θανάσιμη τροπή όταν, μυστηριωδώς, ξυπνούν από τις κάψουλες ύπνωσής τους, 90 χρόνια πριν φτάσουν στον προορισμό τους. Όσο ο Τζιμ Πρέστον κι η Ωρόρα προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο πίσω από αυτή τη δυσλειτουργία, ερωτεύονται ο ένας τον άλλο, ανίκανοι να αντισταθούν στην έντονη έλξη μεταξύ τους. Απειλούνται όμως από την επικείμενη πρόσκρουση του διαστημόπλοιου στο οποίο οποίο επιβαίνουν, με τους 5259 επιβάτες και την ανακάλυψη της αλήθειας που τους ξύπνησε.

«Η Κόκκινη Χελώνα» (La tortue rouge) (2016) του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

image

Η ιστορία ενός ναυαγού, σ’ ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί. Τα κύματα παρασύρουν έναν ναυαγό αγνώστου παρελθόντος σ’ ένα ερημικό τροπικό νησί. Καθώς οι απεγνωσμένες απόπειρές του να αποδράσει αποτυγχάνουν, θα προσπαθήσει να επιβιώσει σ’ ένα μέρος που μοιάζει με πραγματικό παράδεισο αλλά κατοικείται μονάχα από καβούρια, χελώνες και πτηνά. Μέχρι που μια αναπάντεχη συνάντηση με μια κόκκινη χελώνα θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Η αποφασιστικότητα της τελευταίας, καταστρέφει συνεχώς τη σχεδία από μπαμπού που έχει φτιάξει για να αποδράσει από το νησί. Η στιγμή της εκδίκησης έρχεται όταν η χελώνα φτάνει στην παραλία. Μια περίεργη αλλαγή θα συμβεί και ο ναυαγός δεν θα είναι πια μόνος. Θα φτιάξει μάλιστα μια οικογένεια. Από τις ομορφότερες ταινίες που είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον Σεπτέμβριο στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 22ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

«Η Χορεύτρια» (La danseuse – 2016) της Στεφανί ντι Τζιούστο
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

image

Τίποτα από το παρελθόν και την ιστορία της Λόι Φούλερ (Σοκό) δεν προμήνυε ότι θα γινόταν σύμβολο της Μπελ Επόκ, πόσο μάλλον χορεύτρια στην Όπερα του Παρισιού. Ακόμη και μπροστά στον φόβο του μόνιμου τραυματισμού ή της τύφλωσης, η φλογερή Λόι δε σταματούσε σε τίποτα, προκειμένου να τελειοποιήσει τον χορό της. Όμως η μοιραία συνάντηση της με την Ισαντόρα Ντάνκαν (Λίλι – Ρόουζ Ντεπ), μιας νεαρής κοπέλας, γεμάτη ταλέντο και φιλοδοξία, θα σημάνει την αρχή της πτώσης της. Όμορφο φιλμ, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον Νοέμβριο στο 57ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, όντας η Ταινία Λήξης της φετινής διοργάνωσης.

«Ποίηση Χωρίς Τέλος» (Endless Poetry / Poesía sin fin – 2016) του Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

image

Βρισκόμαστε στο Σαντιάγο της Χιλής. Τη δεκαετία του ’40 και του ’50 ο «Αλεχαντρίτο» Χοδορόφσκι αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του. Μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν γκαρντ της εποχής, ο εικοσάχρονος Αλεχάντρο θα γνωρίσει τον Ενρίκε Λιν, τη Στέλλα Ντίαζ, τον Νικάνορ Πάρρα και άλλους πολλά υποσχόμενους αλλά άγνωστους ακόμα νεαρούς συγγραφείς, που στη συνέχεια θα γίνουν οι Μεγάλοι της μοντέρνας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Βυθισμένοι σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού θα ζήσουν όλοι μαζί, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία. Επίσημη Συμμετοχή στο Τμήμα «Quinzaine: 15νθήμερο των Σκηνοθετών», Κάννες 2016.

Διαβάστε επίσης:
Αφιέρωμα στον Αλεχάντρο Γιοντορόφσκι: Η επιστροφή ενός σπουδαίου σκηνοθέτη

«Τζάκι» (Jackie – 2016) του Πάμπλο Λαρέν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

image

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie (Natalie Portman) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα. Πρέπει να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία. Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Γκρούντουπ, Τζον Χαρτ, Μαξ Κασέλα.

«Paterson» (2016) του Τζιμ Τζάρμους
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 5 Ιανουαρίου

image

Κεντρικός χαρακτήρας του έργου είναι ένας οδηγός λεωφορείου (Άνταμ Ντράιβερ) ο οποίος ονομάζεται Πάτερσον, μένει στην μικρή πόλη Πάτερσον του Νιού Τζέρσεϊ και στον ελεύθερό του χρόνο γράφει εκπληκτικά ποιήματα. Η όμορφη γυναίκα του (Γκολσιφτέ Φαραχανί) ονειρεύεται να γίνει σταρ της ηλεκτρικής κιθάρας και ταυτόχρονα ζαχαροπλάστρια σπιτικών κέικ, ενώ ο ιδιόρρυθμος σκύλος τους είναι πάντα έτοιμος για τις χειρότερες σκανταλιές.

Η Ταινία Έναρξης του 57ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, όπου και είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε. O Τζάρμους μας χαρίζει μια γενναιόδωρη ιστορία και μας δείχνει γιατί οι μικρές ανθρώπινες στιγμές είναι τελικά οι πιο πολύτιμες στη ζωή. Η ταινία μας μυεί στην ποίηση της καθημερινής ζωής με αναπάντεχο χιούμορ.

«Νερούδα» (Neruda – 2016) του Πάμπλο Λαρέν
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου

image

Ο Πάμπλο Λαραΐν συνεργάζεται για άλλη μια φορά με τον Μεξικανό ηθοποιό Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, στην νέα του ταινία «Neruda». Η ιστορία παρακολουθεί τη ζωή του Χιλιανού τιμημένου με Νόμπελ ποιητή Πάμπλο Νερούδα, όταν στα τέλη της δεκαετίας του 1940 αναγκάζεται να κρυφτεί, καθώς κινδυνεύει με σύλληψη, λόγω των κομμουνιστικών του ιδεών και της κριτικής που κάνει στην κυβέρνηση Βιντέλα. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Πελουσονό αναλαμβάνει να τον βρει και να τον συλλάβει. Το φιλμ παρουσιάστηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, τον Μάιο στις Κάννες.

«Δεν χρησιμοποιούμε το είδος του χιούμορ που προκύπτει από την κωμωδία, με ατάκες που προκαλούν γέλιο. Είναι οι συγκυρίες, το παράδοξο που γίνεται παράλογο σε κάποιες στιγμές, που δημιουργούν μια κωμική ατμόσφαιρα. Γιατί το χιούμορ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να πεις πράγματα, που αλλιώς θα ακούγονταν διδακτικά.» – Πάμπλο Λαραΐν

«Πάση Θυσία» (Hell or High Water – 2016) του Ντέιβιντ Μακένζι
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

image

Σε μια ιστορία για τη σύγκρουση της Παλαιάς με τη Νέα Δύση, δυο αδέλφια, ο Τόμπι (Κρις Πάιν), ένας συνηθισμένος, διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του και ο Τάνερ (Μπεν Φόστερ), ένας ευέξαπτος, πρώην κατάδικος θα συνεργαστούν, για να ληστέψουν τα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους περιουσία. Οι ένοπλες ληστείες είναι η τελευταία τους ελπίδα, να πάρουν πίσω το μέλλον που – δυνάμεις πέρα από τον έλεγχό τους – τους πήραν κάτω από τα πόδια τους. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι τη στιγμή που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός αμείλικτου, αθυρόστομου Τεξανού Ranger (Τζεφ Μπρίτζες) που ψάχνει για έναν τελευταίο θρίαμβο, την παραμονή της συνταξιοδότησης του. Καθώς τα δυο αδέλφια σχεδιάζουν μια τελευταία ληστεία που θα ολοκληρώσει το σχέδιο τους, τα πάντα θα κορυφωθούν σε μια τελική αναμέτρηση, ανάμεσα στον τελευταίο έντιμο άνθρωπο του νόμου και τα δυο αδέρφια, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, πλην της οικογένειας τους.

Η ταινία «Hell Or High Water» είναι μια σύγχρονη, δραματική περιπέτεια, με χώρο δράσης το Δυτικό Τέξας, όπου οι διαφορές μεταξύ εντίμων και παρανόμων έχουν θολώσει πέρα από κάθε δυνατότητα αναγνώρισης. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζέφ Μπρίτζες («Crazy Heart», «True Grit»), ο Κρις Πάιν («Star Trek», «Into The Woods»), ο Μπεν Φόστερ («3:10 To Yuma», «The Messenger») και ο Γκιλ Μπίρμιγχαμ («The Lone Ranger», «Twilight»). Η σκηνοθεσία είναι του Ντέιβιντ Μακένζι («Hallam Foe», «Young Adam», «Starred Up»), σε σενάριο του Τέιλορ Σέρινταν («Sicario»). Επίσημη Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Τμήματος «Ένα Κάποιο Βλέμμα», στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2016.

«Νυκτόβια Πλάσματα» (Nocturnal Animals – 2016) του Τομ Φορντ
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 26 Ιανουαρίου

image

Μια ιδιοκτήτρια γκαλερί τέχνης στοιχειώνεται από το μυθιστόρημα του πρώην συζύγου της, ένα βίαιο θρίλερ που ερμηνεύει σαν συγκεκαλυμμένη απειλή και μια συμβολική ιστορία εκδίκησης. Η νέα ταινία του Τομ Φορντ (A Single Man – 2009) – με πρωταγωνιστές τους Έιμι Άνταμς, Ίσλα Φίσερ, Τζέικ Γκίλενχαλ, Άρμι Χάμερ, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Μάικλ Σάνον, Λόρα Λίνεϊ – προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 73ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου και απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα – Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής.

«Ο Εμποράκος» (The Salesman – 2016) του Ασγκάρ Φαραντί (Ιράν, Γαλλία)
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

image

Ο Εμάντ (Σαχάμπ Χοσεϊνί) και η Ράνα (Ταράνεχ Αλιντούστι), αναγκάζονται να αφήσουν το ετοιμόρροπο διαμέρισμα τους και να μεταφερθούν σ’ ένα διαμέρισμα στην Τεχεράνη. Η σχέση τους αρχίζει να αλλάζει, ενώ η παράσταση που ανεβάζουν, «Ο Θάνατος του Εμποράκου», συνεχίζεται. Η ταινία, αποτελεί μια τραγική ιστορία εκδίκησης εμπνευσμένη από τον «Θάνατο του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ. Μια ηθοποιός που ανεβάζει το έργο του Μίλερ στην Τεχεράνη δέχεται την επίθεση ενός αγνώστου μέσα στο σπίτι της και ο σύζυγός της αναλαμβάνει να βρει μόνος του τον ένοχο, βιώνοντας έναν αναπάντεχο παραλληλισμό για τον οποίο βέβαια δεν είναι έτοιμος.

Η νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί, πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Ά Ανδρικού Ρόλου (για την ερμηνεία του Σαχάμπ Χοσεϊνί / Shahab Hosseini), αλλά και με το Βραβείο Σεναρίου, που απονεμήθηκε στον Ασγκάρ Φαραντί (Asghar Farhadi ). Στη χώρα μας, είχαμε την ευκαιρία να την δούμε τον Νοέμβριο, στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» (It’s Only the End of the World / Juste la fin du monde – 2016) του Ξαβιέ Ντολάν ()
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου

image

Μετά από 12 χρόνια απουσίας, ένας συγγραφέας γυρίζει στο πατρικό του με σκοπό να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένεια του. Το ήσυχο απόγευμα όμως, δίνει τη θέση του σε αντιπαραθέσεις, βεντέτες, συναισθήματα υποκινούμενα από μοναξιά κι αμφιβολία, κι όλες οι απόπειρες αποτυγχάνουν από την ανικανότητα των ανθρώπων να ακούσουν και ν’ αγαπήσουν.

Το τρομερό παιδί της Έβδομης Τέχνης, μεγάλωσε και επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Ο λόγος για τον εξαιρετικό δημιουργό, Ξαβιέ Ντολάν. Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Λεά Σεντού, Βενσάν Κασέλ και Γκασπάρ Ουλιέλ. Στα 27 του χρόνια, ο Ξαβιέ Ντολάν είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σύγχρονους δημιουργούς. Σκηνοθέτης, εικονολήπτης, σεναριογράφος και ηθοποιός, ο Καναδός δημιουργός συνεργάζεται άψογα με τους ηθοποιούς του και μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη μια απίστευτη ενέργεια που σε παρασέρνει. Η ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.