Τέσσερις ημέρες, σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους, όπου θα προβληθούν δεκαπέντε (15) ταινίες σύγχρονης παραγωγής (2015 – 2016), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αυτό είναι συνοπτικά το ιδιαίτερα ενδιαφέρον Κινηματογραφικό Φεστιβάλ: «The Unseen Movies Festival». Διεξάγεται από την Τετάρτη 20, μέχρι και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Ads

Το «The Unseen Movies Festival» είναι ένα φεστιβάλ ταινιών από την ομάδα του Pugnant Film Series, πιστό στις αρχές του DIY (Do It Yourself).

Πρόκειται για μία επιλογή και προβολή ταινιών σύγχρονης παραγωγής από τις χιλιάδες ταινίες που δεν βρήκαν τρόπο να φτάσουν στις Αθηναϊκές Κινηματογραφικές Αίθουσες. Στο πρόγραμμα μπορεί να βρει κανείς φιλμ ετερόκλητου ύφους, θεματολογίας και αισθητικής.

Συμπεριλαμβάνονται ταινίες με σημαντική αναγνώριση σε παγκόσμια φεστιβάλ ή και όχι. Δημιουργίες που με έναν ανοιχτό τρόπο είναι προσκείμενες στο είδος του «χειροποίητου» κινηματογράφου που ενδιαφέρει τους διοργανωτές.

Ads

Στο «The Unseen Movies Festival» το κοινό θα βρει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο. Ταινίες «αθέατες», καθώς επί το πλείστον πρόκειται για ταινίες που δεν υποκύπτουν στις εμπορικές προτεραιότητες μίας αίθουσας ή στην εξίσωση ενός εξωστρεφή καλλιτεχνικού δικτύου. Φιλμ που πρωτίστως συνοψίζουν την πηγαία ανάγκη για έκφραση.

Μία ταινία υπάρχει μόνο  κατά τη στιγμή που προβάλλεται και γίνεται ορατή. Είναι ίσως η μόνη στιγμή εκπλήρωσης για το κινηματογραφικό έργο. Με αυτό το σκεπτικό το «The Unseen Movies Festival» θα προβάλει σημαντικές ταινίες που δεν έχουν ξανά προβληθεί στην Αθήνα.

Ένα Φεστιβάλ που πραγματοποιείται χάρη στους δημιουργούς και παραγωγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του Pugnant Film Series και παραχώρησαν τις ταινίες τους, ώστε να μπορέσει αυτή η διοργανώσει να συμβεί.

Καθώς βέβαια και στους χώρους – Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Balkan Can Kino, Boiler και Χίμαιρες – που θα στεγάσουν το πρόγραμμά του «The Unseen Movies Festival», από την Τετάρτη 20, μέχρι και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου. Είσοδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα Προβολών:

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου
Θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2)
18.00 Opening film
19.40 The Movement του Benjamin Naishtat
21.00 Roukli του Veiko Õunpuu (trailer)
22.50 Song in the night του Hernán Talavera

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου
BalKan Can Kino (Κεραμεικού 28)
18.00 Parable of the Return του Juan Soto
18.50 Muito Romântico της Melissa Dullius και του Gustavo Jahn
20.10 Oscuro Animal του Felipe Guerrero (trailer)
22.15 Dead Slow Ahead του Mauro Herce (φωτογραφία άρθρου)

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου
Boiler (Βλαχάβα 9)
18.00 Seat in Shadow του Henry Coombes
19.30 Baden Baden της Rachel Lang
21.30 I, Olga Hepnarová των Tomas Weinreb, Petr Kazda (trailer)

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου
Χίμαιρες (Πυθοδώρου 6)
18.00 Ananke του Claudio Romano
19.20 Poet on a Business Trip του  Ju Anqi
21.10 Revengeance των Bill Plympton, Jim Lujan (trailer)
23.00 Closing film

Το Pugnant Film Series είναι ένας μη κερδοσκοπικός (μη) οργανισμός που διοργανώνει προβολές underground, dada και του κινηματογράφου των auteur στην Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα: FacebookBlogpost

image