To 13ο Athens Animfest, το αρχαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, ξεκινά την Πέμπτη 15 Μαρτίου και τελειώνει την Κυριακή 18 του μηνός, στο Ρομάντσο, και σε άλλους χώρους, κομίζοντας στους Αθηναίους κινηματογραφόφιλους, περισσότερες από 350 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες. Ταινίες φτιαγμένες με κάθε είδους υλικό, τεχνική και τεχνοτροπία, που καταφέρνουν να εκφράσουν και τα πιο περίπλοκα συναισθήματα. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο.

Ads

– Φετινός τιμώμενος καλλιτέχνης: Rony Oren, Ισραήλ.

– Τιμητικά αφιερώματα στην Πολωνία και τις άλλες χώρες του Βίζεγκραντ.

– Έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Animation, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Καθηγητής: Μιχάλης Αρφαράς)

Ads

– Προβολές για μαθητές Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης, και για παιδιά μεταναστών και προσφύγων.

Η φετινή διοργάνωση σε αριθμούς:
Σύνολο Ταινιών: 418
Συνολική διάρκεια προβολών: 50 ώρες
Μικρού Μήκους Διαγωνιζόμενες: 227
Σπουδαστικές Διαγωνιζόμενες: 68
Ελληνικές Διαγωνιζόμενες: 14
Πειραματικές Διαγωνιζόμενες: 20
Αριθμός συμμετεχόντων χωρών: 52
Χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ: 9

Ειδικό Αφιέρωμα: Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το ATHENS ANIMFEST, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

– Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας

– Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση

– Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και

– Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Το παρόν ειδικό αφιέρωμα «Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:15 στη Αίθουσα «Ν. Εγγονόπουλος» (Πάρκο Μ. Θεοδωράκης, Π. Μπακογιάννη 38-42, Βριλήσσια), σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Βριλησσίων «Σινέ Δράση».