Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες δράσεις της στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η νέα χρόνια, εγκαινιάζεται με την προβολή της ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη «Τρωάδες», σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 21:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
«Οι Τρωάδες είναι η ιστορία μιας γυναίκας που έχασε τους γιους της και βλέπει να χάνονται και οι κόρες της. Το να ξέρουμε πως πρόκειται για την Εκάβη κι όλα αυτά συνέβησαν πριν από 2000 χρόνια, δεν έχει σημασία. Αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να υπάρχει και σήμερα. Ο Ευριπίδης έγραψε τις Τρωάδες για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Νιώθοντας φρίκη από τη σφαγή που διέπραξαν οι Αθηναίοι στη Μήλο, ήθελε – χρησιμοποιώντας τον πόλεμο της Τροίας – να αφυπνίσει τους συγχρόνους του ενάντια στον μιλιταρισμό, στον πόλεμο και στην καταπίεση. Ο Ευριπίδης, ακόμη κι αν επρόκειτο να πληρώσει με εξορία το κουράγιο του, τόλμησε να βγάλει μια κραυγή εξέγερσης. Φτιάχνοντας αυτή την ταινία, ήθελα να ταυτίσω τη δική μου κραυγή με τη δική του, επειδή και σήμερα πρέπει να αφυπνισθούν οι άνθρωποι.» Μιχάλης Κακογιάννης

image
 
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου συνεχίζει τη λειτουργία της Κινηματογραφικής του Λέσχης και το 2014, με προβολές και δραστηριότητες που στοχεύουν σε επιλεγμένες Κινηματογραφικές Ταινίες. Παράλληλα διεξάγονται σεμινάρια θεωρίας και εξοικείωσης με την τεχνική και αισθητική του κινηματογράφου.
 
Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης, θα παρουσιαστούν ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, θεματικά αφιερώματα, καθώς και αφιερώματα σε σπουδαίους σκηνοθέτες.

image
 
Αυτή την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου στις 21:00, η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την ταινία «Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη. 
 
image
 
«Τρωάδες» του Μιχάλη Κακογιάννη 
(Αρχαία Τραγωδία βασισμένη στο έργο του Ευριπίδη – Διάρκεια: 109 λεπτά)
 
Μετά την πτώση της Τροίας, οι αιχμάλωτες γυναίκες περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους η βασίλισσα Εκάβη που θρηνεί το χαμό της οικογένειας και της πόλης της. Μαζί της είναι και η χήρα του Έκτορα, η Ανδρομάχη η οποία πρόκειται να αντιμετωπίσει ακόμα μια τραγωδία καθώς οι νικητές σκοτώνουν τον νεαρό σε ηλικία γιο της. Κι ενώ ο Μενέλαος συναντά την άπιστη Ελένη, την αιτία αυτού του πολέμου, η μάντισσα Κασσάνδρα προμηνύει τα κακά που θα βρουν τους νικητές στον δρόμο για την πατρίδα… 

image
 
Η ταινία «Τρωάδες», που έχει τιμηθεί με το Βραβείο του  Διεθνούς Οργανισμού Ειρήνης, αποτελεί μέρος της σχετικής τριλογίας του Μιχάλη Κακογιάννη: «Ηλέκτρα», «Τρωάδες» και «Ιφιγένεια».
 
Παραγωγή: Ελλάδα – Βρετανία – Η.Π.Α. (1971)
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άλφιο Κοντίνι
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Κοστούμια: Νικόλας Γεωργιάδης
Ηθοποιοί: Κάθριν Χέρμπορν, Βανέσα Ρέηντγκρέηβ, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ, Ειρήνη Παπά, Μπράιαν Μπλεστ, Πάτρικ Μαγκί


 
Οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου θα πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλ. 210 3418579 Δευτέρα-Παρασκευή 11π.μ.-2μ.μ.). Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης: www.mcf.gr