Το ντοκιμαντέρ των κινηματογραφιστών, Αλέξανδρου Παπανικολάου και Έμιλυς Γιαννούκου, ακολουθεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους. Από την εκστρατεία των εκλογών τον Ιουνίου του 2012 μέχρι το κλείσιμο της ΕΡΤ, τον Ιούνιο του 2013. Το ντοκιμαντέρ, «ρίχνει» φως στην προσωπικότητα, τις πολιτικές απόψεις και τις φιλοδοξίες του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
Μία δημιουργία που παρακολουθεί και παρουσιάζει μέσα από ένα φιλμ 73 λεπτών, το πλαίσιο της παρούσας πολιτικής αναταραχής. Οι Έλληνες πολίτες προσπαθούν να λάβουν απαντήσεις στα θεμελιώδη και δραματικά ζητήματα τους. Η κατάσταση της χώρας είναι κρίσιμη και η θέση της στην Ευρώπη οριακή. Οι δημιουργοί του φιλμ, αναφέρουν συγκεκριμένα:
 
«Η ταινία «Στο Νήμα» είναι ένα παρατηρητικό ντοκιμαντέρ χωρίς σχόλια και η αντιμετώπιση του θέματος γίνεται με άμεσο τρόπο. Μας δόθηκε αποκλειστική πρόσβαση στο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.»

image
 
Το ντοκιμαντέρ «Στο Νήμα», σε σενάριο, σκηνοθεσία και  παραγωγή των κινηματογραφιστών, Αλέξανδρου Παπανικολάου και Έμιλυς Γιαννούκου, καταγράφει τις δραστηριότητες του Αλέξη Τσίπρα, για έναν ολόκληρο χρόνο. «Από τον άνθρωπο στην πρώτη γραμμή, μέχρι το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος όπου χτίζονται στρατηγικές και οι πολιτικές γραμμές εξελίσσονται», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντελεστές του φιλμ.
 
Το ντοκιμαντέρ «Στο Νήμα» («Hope on the Line» ο διεθνής του τίτλος) έχει το τρέιλερ που ακολουθεί (συνοδεύεται και από αγγλικούς υπότιτλους) όπου μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει στιγμιότυπα από προεκλογικές ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον δείχνει να παρακολουθεί στην τηλεόραση το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη και να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «είναι ψυχασθενής αυτός» («this guy is a psycho!»). Παράλληλα εμφανίζεται να δηλώνει: «Συνειδητοποίησα και το πίστεψα βαθιά ότι πάμε να νικήσουμε και πρέπει να νικήσουμε. Και στεναχωρήθηκα όταν χάσαμε», αναφερόμενος προφανώς στις εκλογές τον Ιουνίου του 2012.
 
Το ντοκιμαντέρ «Στο Νήμα» θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του, στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα το φιλμ του Αλέξανδρου Παπανικολάου και της Έμιλυς Γιαννούκου, θα παρουσιαστεί την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 20:00 στην Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη και την Τρίτη 18 Μαρτίου στις 22:30, στην ίδια Αίθουσα.
 
Ντοκιμαντέρ: «Στο Νήμα»
Διάρκεια: 73 λεπτά
Παραγωγή: Persona production (Γαλλία)
Συμπαραγωγή: Elibo productions (Ελλάδα)
Σενάριο, σκηνοθεσία, παραγωγή: Αλέξανδρος Παπανικολάου & Έμιλυ Γιαννούκου
Μοντάζ: Άγγελος Αγγελίδης
Εικόνα: Αλέξανδρος Παπανικολάου
Ήχος: Σταύρος Αβραμίδης
Έρευνα: Μάκης Μαλαφέκας
Συμπαραγωγός: Ηλίας Μπόβαλης
Μιξάζ: Yves Zarka
Color correction: Γρηγόρης Αρβανίτης

Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Μαρτίου.

Ads