Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών να δώσει εντολή ύστερα από παρέμβαση της Τουρκίας να σταματήσει να προβάλλεται καλλιτέχνικό βίντεο στο Αλατζά Ιμαρέτ, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Μπιενάλε.

Ads

 
«Δεν μας αρέσουν οι παρεμβάσεις και οι υποδείξεις» δήλωσε μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να εξετάσει τι είναι το συγκεκριμένο βίντεο.
 
Πρόκειται για το βίντεο «Νύμφη» που έχει δημιουργήσει μια Γαλλίδα καλλιτέχνης, έχει τίτλο «Νύμφη» και το οποίο όπως ανέφερε η Έλλη Χρυσίδου δείχνει μια λουόμενη και δεν είναι άσεμνο. Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια ενοχλήθηκαν οι Τούρκοι επισκέπτες επειδή το Αλατζά Ιμαρέτ παραχωρείται σε μεγάλες γιορτές των Μουσουλμάνων, για την προσευχή τους, και διαμαρτυρήθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση η οποία με τη σειρά της έθεσε το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση.
 
Όπως ανακοίνωσαν ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, μετά την παρέμβαση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών το επίμαχο βίντεο προβάλλεται πλέον στη Μονή Λαζαριστών.