Με την ανατρεπτική μουσικοχορευτική δημιουργία του Αλέν Ρενέ (Hiroshima Mon Amour – 1959), Last Year at Marienbad – 1961) «Η Ζωή Είναι Ένα Τραγούδι» συνεχίζει την Δευτέρα 14 Ιουλίου στις 22.30, στον Θερινό Κινηματογράφο «Δεξαμενή», τις καλοκαιρινές του αποδράσεις και προβολές, το 4ο Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το Φεστιβάλ και φέτος θα μας κρατήσει παρέα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

Ads

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011. Διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, το Φεστιβάλ αναδεικνύει το αστικό τοπίο (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α) αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

 

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά μόνο από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Ads

 

Έτσι και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιλεγμένες ταινίες διαφορετικού είδους που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν το κοινό.

image

Αυτή τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 22.30, τη σκυτάλη παίρνει η δημιουργία του Αλέν Ρενέ, «Η Ζωή Είναι Ένα Τραγούδι» (Same Old Song / On connaît la chanson – 1997). Με το ευφορικό του φιλμ, ο ριζοσπαστικός auteur, πειραματίζεται με τις συμβάσεις του είδους και επιλέγει οι συναισθηματικές μεταβολές των ηρώων του να εκφράζονται και να αντανακλώνται μέσα από μία πληθώρα αξέχαστων γαλλικών τραγουδιών από τους Τζέιν Μπίρκιν, Σερζ Γκενσμπούρ, Σαρλ Αζναβούρ και Δαλιδά.

 

Το φιλμ είναι αφιερωμένο στον βρετανικής καταγωγής σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ντένις Πότερ, – γνωστό για τις ανατρεπτικές μουσικοχορευτικές δημιουργίες του «Pennies From Heaven» και «The Singing Detective».

image

Ο Αλέν Ρενέ, που απεβίωσε πριν λίγους μήνες στην ηλικία των 91 ετών, δημιούργησε εδώ το δικό του ρομαντικό, άκρως παιχνιδιάρικο αλλά και ανορθόδοξο μιούζικαλ. Η ταινία προβάλλεται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον Αλέν Ρενέ και στην εκπληκτική κινηματογραφική κληρονομιά που άφησε πίσω του, στο πλαίσιο της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Αλέν Ρενέ: Να αγαπάς, να πίνεις και να τραγουδάς για πάντα

Η ταινία του Αλέν Ρενέ, «Η Ζωή Είναι Ένα Τραγούδι» (Same Old Song / On connaît la chanson – 1997), θα προβληθεί τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, στις 22.30, στον Θερινό Κινηματογράφο «Δεξαμενή» (Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ, τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και του www.visitgreece.gr.