Η Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες διοργανώνουν τον κύκλο «Ισπανικός Κινηματογράφος α λα κάρτ» με την προβολή πέντε ισπανικών ταινιών που επέλεξε το κοινό. Όλες οι ταινίες έχουν υπότιτλους στα ελληνικά και είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Κάθε Δευτέρα, μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου του 2013 στις 19:30, η Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζουν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προβολές με ενδιαφέρουσες ισπανικές δημιουργίες.
 
Οι επιλογές ποικίλουν θεματικά καθώς δύο από αυτές είναι βασισμένες σε λογοτεχνικά έργα (“Η Κυψέλη” και το “Μαύρο Ψωμί”), δύο άλλες είναι σπουδαίες κωμωδίες (“Η Άλλη Πλευρά του Κρεβατιού” και το “Ξαδέρφια”), ενώ τέλος συμπεριλαμβάνετε κι ένα δράμα, “Τα 13 Τριαντάφυλλα”, το οποίο βασίζεται σε αληθινή ιστορία του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου.

image
 
Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 19:30 προβάλλεται η ταινία του Emilio Martínez Lázaro, «Η Άλλη Πλευρά του Κρεβατιού».
 
«Η Άλλη Πλευρά του Κρεβατιού» (The Other Side of the Bed / El otro lado de la cama), Emilio Martínez Lázaro, 2002, 114 λεπτά.
Ηθοποιοί: Ernesto Alterio, Natalia Verbeke, Guillermo Toledo, Paz Vega, Alberto San Juan, María Esteve, Secun de la Rosa, Nathalie Poza.

image
 
Η Σόνια και ο Χαβιέρ είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και μένουν μαζί. Ο Πέδρο και η Πάουλα δεν συζούν αλλά είναι επίσης ζευγάρι μέχρι τη στιγμή που η Πάουλα ερωτεύεται κάποιον άλλον. Αυτό που δεν ξέρει ο Πέδρο είναι ότι πρόκειται για τον Χαβιέρ, τον καλύτερό του φίλο. Ο Χαβιέρ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην αποκαλυφθεί αλλά ο Πέδρο προσλαμβάνει έναν ντετέκτιβ…
 
Η ταινία «Η Άλλη Πλευρά του Κρεβατιού» του Emilio Martínez Lázaro, ήταν υποψήφια για 6 Βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και καλύτερου σκηνοθέτη. Παράλληλα κέρδισε και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ της Μάλαγα το 2002.

image
 
Μία απολαυστική κωμωδία καταστάσεων όπου βέβαια πρωταγωνιστεί η υπέροχη Paz Vega. Η όμορφη ηθοποιός, στη συνέχεια έγινε ιδιαίτερα γνωστή περνώντας και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού στο Hollywood, ενώ έναν χρόνο πριν είχε πρωταγωνιστήσει στο ιδιαίτερο “Sex and Lucia” (2001) του Julio Medem.


 
Το Αφιέρωμα «Ισπανικός Κινηματογράφος α λα κάρτ», διεξάγεται στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23). Όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά. Με ελεύθερη είσοδο μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις, καθώς μισή ώρα πριν από κάθε προβολή θα μοιράζονται αριθμημένα (δωρεάν) δελτία εισόδου. Να σημειώσουμε τέλος ότι απαγορεύεται η είσοδος σε όρθιους μετά την έναρξη της προβολής.