Με το όμορφο κοινωνικό δράμα του Γούντι Άλεν «Απιστίες και Αμαρτίες» (Crimes and Misdemeanors – 1989), με πρωταγωνιστές τον ίδιο, τη Μία Φάροου και βέβαια τον Μάρτιν Λαντάου, συνεχίζονται την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, οι καλοκαιρινές αποδράσεις και προβολές, του 4ου Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Αθήνα μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο θερινό σινεμά, όπου με ελεύθερη είσοδο το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παλιές, αγαπημένες δημιουργίες αλλά και σημαντικές πρεμιέρες. Το Φεστιβάλ και φέτος θα μας κρατήσει παρέα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, μετατρέποντας πλατείες, πάρκα και υπαίθριους χώρους της Αθήνας, σε αυτοσχέδια και φιλόξενα θερινά σινεμά.

Ads

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2011. Διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους, το Φεστιβάλ αναδεικνύει το αστικό τοπίο (πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι κ.α) αλλά και «ιστορικούς» θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

 

Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Άλσος Πετραλώνων, το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, η Πλατεία Αυδή και η Πλατεία Μεσολογγίου, το Νομισματικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, καθώς και το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου και το Άλσος Νέας Σμύρνης, είναι μερικά μόνο από τα μέρη της πόλης που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό φεστιβάλ.

Ads

image

Έτσι και φέτος, για τέταρτη συνεχή χρονιά, όμορφοι χώροι της Αθήνας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών, μετατρέπονται σε υπαίθριες αίθουσες προβολής με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα αποτελείται από επιλεγμένες ταινίες διαφορετικού είδους που στόχο έχουν να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν το κοινό.

 

Αυτή την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 21.00, τη σκυτάλη παίρνει η δημιουργία του Γούντι Άλεν «Απιστίες και Αμαρτίες» (Crimes and Misdemeanors – 1989). Από τις καλές δημιουργίες του δραστήριου σκηνοθέτη, όπου εδώ επιλέγει ως πρωταγωνιστή του τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Μάρτιν Λαντάου (Martin Landau).

image

Ένας οφθαλμολόγος απειλείται από την ερωμένη του, πως αν δεν την παντρευτεί θα του καταστρέψει τη ζωή. Όταν ο αδελφός του προτείνει τον φόνο ως λύση, ο οφθαλμολόγος το σκέφτεται και βρίσκεται σε δίλημμα. Παράλληλα, ένας σκηνοθέτης προσπαθεί να αντισταθεί σ’ έναν ερωτικό πειρασμό, ενώ βρίσκεται στη διαδικασία δημιουργίας του τελευταίου του ντοκιμαντέρ.

 

Στο φιλμ «Απιστίες και Αμαρτίες» ο Γούντι Άλεν καταφέρνει να συνδυάσει τα θετικά στοιχεία από τις κωμικές ταινίες του με μία δραματική δημιουργική γραφή, παραδίδοντας μας έτσι μία από τις πιο εμπνευσμένες δημιουργίες της έτσι κι αλλιώς πλούσιας καριέρας του.

image

Υπέροχος ο Μάρτιν Λαντάου (Martin Landau) στον ρόλο του πρωταγωνιστή, σε μία ερμηνεία η οποία θα του χαρίσει και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ, το οποίο όμως θα το κερδίσει πέντε χρόνια αργότερα για την ταινία «Ed Wood» (1994).

 

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι το φιλμ χάρισε άλλες δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ στον Γούντι Άλεν, στις κατηγορίες Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Σεναρίου, χωρίς όμως να καταφέρει να αποσπάσει κάποιο χρυσό αγαλματίδιο…

Η ταινία του Γούντι Άλεν «Απιστίες και Αμαρτίες» (Crimes and Misdemeanors – 1989), θα προβληθεί την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, στις 21.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ και του www.visitgreece.gr.