Η κατάκτηση του Άρη και μάλιστα σύντομα – έως το 2033 συγκεκριμένα – είνα μέσα στους στόχους που θέτει το Κονγκρέσο στη NASA. 

Ads

Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου που εγκρίνει τη χρηματοδότηση της NASA για το 2017 και η οποία θα είναι 19,5 δισ. δολάρια, το Κονγκρέσο ζητά την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας, σχετικά με την αποστολή αστροναυτών στον Κόκκινο Πλανήτη το 2033.

Επιπλέον το νομοσχέδιο αναφέρεται στην προοπτική επέκτασης της μόνιμης παρουσίας του ανθρώπου μέσω επανδρωμένων αποστολών στο διάστημα. Στόχος η «αποίκιση ενός άλλου ουράνιου αντικειμένου και την άνθηση της διαστημικής οικονομίας μέσα στον 21ο αιώνα».

Στόχος και μια αποστολή στην Ευρώπη

Επίσης η NASA θα λάβει χρηματοδότηση για τη μελέτη της Ευρώπης, του δορυφόρου του Δία, η οποία θεωρείται πως διαθέτει νερό, με συνέπεια να είναι πιθανό να «φιλοξενούσε» ζωή για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απώτερος στόχος μια αποστολή στον πλανήτη. 

Ads

Στα κονδύλια, περιλαμβάνεται επίσης ένα ποσό για τη μελέτη της επίδρασης που θα έχει στον ανθρώπινο οργανισμό και την ψυχολογία η παραμονή στο διάστημα. 

Διαβάστε επίσης: Ο Αρειανός είχε δίκιο! Μπορούμε να καλλιεργήσουμε πατάτες στον Κόκκινο Πλανήτη!