Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα φαίνεται να εγκαταλείπουν σύντομα τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και να φτάνουν στον κόσμο της πραγματικότητας.

Ads

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετές εταιρίες που έχουν παρουσιάσει διαφόρων ειδών πρωτότυπα υβριδικά οχήματα που κινούνται και στο έδαφος και στον αέρα. Είναι δεδομένο ότι σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε στους δρόμους αυτοκίνητα που θα έχουν τη δυνατότητα να διασχίσουν και τους αιθέρες.

Το Μαϊάμι είναι σχεδόν έτοιμο να δεχτεί την «εναέρια» κυκλοφορία, καθώς μια μεγάλη κατασκευαστική πολυτελών ακινήτων εξασφαλίζει ότι οι ιδιοκτήτες των ιπτάμενων οχημάτων θα έχουν το δικό τους χώρο για προσγείωση.

Η λύση που δίνει είναι η οικοδόμηση ενός ουρανοξύστη που θα ονομάζεται Paramount Maiami και τη δημιουργία του έχει αναλάβει η εταιρία Νταν Κόντσι. Πρόκειται για ένα κτίριο 60 ορόφων που βρίσκεται 200 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Ads

image

Η πρωτοτυπία του κτιρίου είναι όμως η ταράτσα του, που θα διαθέτει χώρο στάθμευσης ιπτάμενων αυτοκινήτων αλλά και drones μεταφοράς ανθρώπων. Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να προσγειώνονται στην κορυφή του ουρανοξύστη όπου θα υπάρχει ένα ειδικά διαμορφωμένο λόμπι που θα οδηγεί εκεί μέσω ενός γυάλινου ανελκυστήρα.

Η ιδέα προέκυψε όταν η Uber ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα δίκτυο ιπτάμενων μεταφορών (Vertical Take-off and Landing)στο Ντάλας, το Λος Άντζελες και το Ντουμπάι τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Κόντσι αναμένει ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα φτάσουν στο Μαϊάμι μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια.

Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο του Μαϊάμι και έχει θέα την παραλία, ενώ το μεγάλο υψόμετρο θα παρέχει γρήγορη είσοδο και έξοδο για απογείωση και προσγείωση. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 70% της κατασκευής του ουρανοξύστη και ήδη έχει πουληθεί το 75% των διαμερισμάτων, ενώ οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από 980.000 δολάρια.

«Η δουλειά ενός κατασκευαστή είναι όχι μόνο να προσπαθεί να δει τις επερχόμενες τάσεις και όχι απλά να προσαρμόζεται σε αυτές αλλά αν είναι δυνατόν να πάει και ένα βήμα ακόμη πιο μπροστά από αυτές. Ελπίζουμε να μπορούμε προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες που θα χρειαστούν για δραστηριότητες που ακόμη δεν έχουν καν σκεφτεί ότι πρόκειται να κάνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κόντσι.

image

Σημειώνεται ότι η UberAir ελπίζει ότι θα λειτουργεί κανονικά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στην πόλη. Σε μια προηγούμενη δήλωσή του, ο επικεφαλής των προϊόντων της Uber, Jeff Holden, υποστήριξε ότι «μέχρι τη στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων οι κάτοικοι του Λος Άντζελες θα χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο το UberAIR, επειδή θα είναι ηλεκτρικό από την πρώτη μέρα και θα έχει καθαρό θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».