Αποκαλυπτικός αναφορικά με τις πραγματικές προθέσεις του Μάρκ Ζούκενμπεργκ στον απόηχο του πρόσφατου μπλακ άουτ του Facebook αλλά και των σημαντικών αποκαλύψεων για τη λειτουργία και τη δράση της εταιρείας από την Φράνσις Χόγκεν είναι ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ads

Με ανάρτησή του στο twitter ο αυτοεξόριστος στη Ρωσία ειδικός ασφαλείας υπολογιστών σημειώνει ότι η απάντηση Ζούκερμπεργκ στις καταγγελίες της Χόγκεν ήταν να παραστήσει ότι το Facebook είναι το θύμα, ζητώντας από το Κογκρέσο να επιβάλλει περιορισμό στη χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους, υποχρεωτικές διαδικασίες ταυτοποίησης και περιορισμό της ιδιωτικότητας των εφήβων.

Επιπλέον, με νέα ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι «από το 2004, το Facebook ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για το νόμο ή “κοινωνικά μεγέθη”. Μην την πατήσετε. Ο Ζούκερμπεργκ προτείνει δράση του Κογκρέσου τώρα, μόνο επειδή είναι πεπεισμένος ότι το αποτέλεσμα θα εξυπηρετήσει -μετρίως θα εμποδίσει το πανίσχυρο Facebook, αλλά θα συντρίψει απολύτως τους ανταγωνιστές του που ξεκινούν τώρα».