Είναι γνωστό ότι οι πλαστικές συσκευασίες αποτελούν μεγάλη απειλή για το περιβάλλον. Το Ooho!, που ανέπτυξε η Skipping Rock Labs θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα. Τι είναι όμως το Ooho!; 

Ads

Όπως γράφει το techgear.gr, πρόκειται για μια απολύτως βιοδιασπώμενη και βρώσιμη συσκευασία από εκχύλισμα φυκιών, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική και πολύ πιο προσιτή επιλογή αντί του πλαστικού. 

Οι εφευρέτες του Ooho! πειραματίστηκαν με διάφορες μεθόδους σφαιροποίησης παίζοντας με πληθώρα υλικών και αναλογιών μέχρι να καταλήξουν στη ‘μαγική συνταγή’, ένα από μίγμα αλγινικού νατρίου, που λαμβάνεται από καφέ φύκια και χλωριούχο ασβέστιο. 

Το σφαιρίδιο σχηματίζεται με τη μέθοδο της ζελατινοποίησης μια τεχνική που χρησιμοποιείται στη μαγειρική για την μετατροπή υγρών σε gel με την προσθήκη ενός βρώσιμου παράγοντα πηκτωματοποίησης.

Ads

Το προϊόν 100% κατασκευασμένο από φύκη, βιοδιασπάται μέσα σε 4 – 6 εβδομάδες. Είναι βρώσιμο, με δυνατότητα προσθήκης γεύσεων και χρωμάτων, φρέσκο με διάρκεια ζωής λίγων ημερών, είναι φθηνότερο από το πλαστικό με πέντε φορές λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και εννέα φορές λιγότερη ενέργεια. 

Οι δημιουργοί του στράφηκαν σε πλατφόρμα χρηματοδότησης για το πρώτο προϊόν τους, τα βρώσιμα σφαιρίδια νερού, και έχουν ήδη ξεπεράσει τον στόχο τους. Σύμφωνα με το πλάνο τους θα είναι διαθέσιμα πριν το τέλος του έτους και θα έχουν χωρητικότητα 250ml.