Η αναμονή για την επίτευξη της αθανασίας ενδέχεται να λήξει σύντομα, όπως, τουλάχιστον ισχυρίζεται ένας επιστήμονας στη Ρωσία. Ο Ανατόλι Μπρουσκόφ, επικεφαλής του Τμήματος Γεοκρυολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, υποστηρίζει ότι κάνοντας μια ένεση στον εαυτό του, η οποία περιείχε βακτήρια ηλικίας 3,5 εκατ. ετών, είδε βελτίωση στα ζωτικά και ενεργειακά του επίπεδα.

Ads

Ο Μπρουσκόφ πιστεύει ότι το DNA και τα γονίδια του συγκεκριμένου βακτηρίου μπορεί να περιέχουν τη θεραπεία για τα γηρατειά.

«Άρχισα να εργάζομαι για περισσότερο χρόνο και δεν έχω αρρωστήσει από γρίπη τα δύο τελευταία χρόνια», είπε ο Μπρουσκόφ σε συνέντευξή του προς το τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today (RT). «Ωστόσο πρέπει να συνεχιστούν τα πειράματα. Χρειάζεται να ανακαλύψουμε πώς τα βακτήρια αυτά καταπολεμούν το γήρας. Πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο πρέπει να αναπτύσσεται η επιστήμη. Τι είναι αυτό που κρατά ζωντανό αυτόν τον μηχανισμό και πώς μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας;», σημείωσε ο Ρώσος επιστήμονας.

Το βακτήριο υπό την ονομασία Βάκιλλος F ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2009 σε μια παγωμένη περιοχή στην περιοχή της Γιακουτίας, στη Σιβηρία. Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε, επιστήμονες όπως ο Καθηγητής Σεργκέι Πετρόφ, επικεφαλής ερευνητής του Επιστημονικού Κέντρου Τιουμέν διενήργησαν διάφορα πειράματα σε ποντίκια και έντομα, ώστε να εξετάσει τον αντίκτυπο των βακτηρίων σε ό,τι αφορά τη μακροβιότητα και τη γονιμότητά τους. «Κάναμε πειράματα με κωπήποδα, ποντίκια, σπόρους και ανθρώπινα ερυθρά αιμοσφαίρια. Σε όλα αυτά τα πειράματα ο Βάκιλλος F ενεργοποίησε την ανάπτυξη καθώς επίσης ενδυνάμωσε το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα πειράματα με τα ανθρώπινα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια είχαν επίσης πολύ θετικά αποτελέσματα», ισχυρίστηκε ο Πετρόφ σε συνέντευξή προς την εφημερίδα The Siberian Times.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί παλεύουν να ανακαλύψουν πώς ακριβώς δουλεύει ο μηχανισμός της «αιωνιότητας» που εμπεριέχεται στον Βάκιλλο F.

Ads

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι βακτηρίων που βρέθηκαν στις παγωμένες περιοχές της Σιβηρίας, μεταξύ των οποίων και ο Βάκιλλος F. O Μπρουσκόφ, ο οποίος έγινε ο ίδιος «πειραματόζωο» επιμένει πως η ανακάλυψη του τρόπου που ενεργούν τα συστατικά του Βάκιλλου F στα έμβια όντα θα οδηγήσει στην προστασία των κυττάρων από διάφορες παθογόνες καταστάσεις. «Θα έλεγα, ότι υπάρχουν στον πλανήτη αθάνατα βακτήρια, αθάνατα όντα. Δεν μπορούν να πεθάνουν και για να είμαι ακριβής μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους».