Έχετε κουραστεί να πληκτρολογείτε μηνύματα στο κινητό σας για να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους φίλους σας; Θα προτιμούσατε ένα ρομπότ να σας απαλλάξει από τις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις επικοινωνίας μέσω WhatsApp, Facebook ή μηνυμάτων κειμένου; Τότε έχουμε καλά νέα για σας γιατί η Google ετοιμάζει ένα σύστημα αυτόματης απάντησης, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να κάνει αυτή τη δουλειά.

Ειδικότερα, το Area 120, τμήμα που δουλεύει πάνω σε πειραματικά προγράμματα της Google, δοκιμάζει ένα νέο σύστημα που ονομάζεται «Reply» και θα έχει εφαρμογή σε Hangouts, Allo, WhatsApp, Facebook Messenger, Android Messsages, Skype, Twitter και Slack.

Τα τεστ γίνονται αυτήν την περίοδο, με τη συμμετοχή εθελοντών, με τους οποίους επικοινώνησε η Area 120 και δέχθηκαν να βάλουν το «Reply» στο κινητό τους. Το σύστημα θα μπορεί να καταλάβει τι λέει το μύνημα και θα προτείνει τρεις πιθανές απαντήσεις, βάσει όσων δίνετε καθημερινά, σε chats. Οι χρήστες χρειάζεται απλά να διαλέξουν μία από αυτές.

Σημειώνεται, ότι το «Reply» θα λαμβάνει υπ' όψιν του το την τοποθεσία σας, τις καταχωρήσεις στο ημερολόγιο σας και άλλες πληροφορίες που εσείς (ή τα smart phones σας) δίνουν. Με αυτόν τον τρόπο το σύστημα θα μπορεί να δίνει πιο εύκολα απαντήσεις.

Για παράδειγμα αν έρθει ένα μήνυμα που ρωτάει «πότε θα επιστρέψετε σπίτι», η εφαρμογή θα μπορεί να εντοπίσει που βρίσκεστε και χρησιμοποιώντας την προτεινόμενη μέθοδο μεταφοράς στο σπίτι, θα στέλνει την κατάλληλη απάντηση για σας.

Επίσης, το «Reply» θα ενημερώνει για το πότε είστε διακοπές, πότε δεν θέλετε να σας ενοχλούν (όταν βάζετε το κινητό στο αθόρυβο) και πότε δεν μπορείτε να τσατάρετε. Παράλληλα, θα σας δίνει τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τα σημαντικότερα μηνύματα που δέχεστε, χωρίς να το γνωρίζει ο αποστολέας.