Πως θα μοιάζουν οι άνθρωποι σε 1000 χρόνια από σήμερα;

Ads

Πρόκειται για ένα ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι ανθρωπολόγοι, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η ανθρώπινη εξέλιξη κάθε άλλο παρά έχει σταματήσει. Μόνο στα τελευταία 130 χρόνια το μέσο ύψος ενός ανθρώπου έχει αυξηθεί κατά 15 εκατοστά.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας ήδη έχει βελτιώσει τις συνθήκες ζωής μας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την τεχνητή ενίσχυση της ακοής. Μήπως στο μέλλον θα μπορούμε τεχνητά να ενισχύσουμε την όραση και να βλέπουμε πράγματα που μέχρι σήμερα θεωρούμε αόρατα; Ήδη μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ έχει αρχίσει να κατασκευάζει βιονικά μάτια. 

Όμως η εξέλιξη θα μείνει στην εξωτερική εμφάνιση μόνο; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όχι. Θα αλλάξουμε σταδιακά ακόμη και σε μικροσκοπικό επίπεδο με στόχο πάντα την επιβίωσή μας. Ακόμη και μια ενδεχόμενη αποικία στον Άρη θα προκαλούσε δραστικές αλλαγές στο σώμα των ανθρώπων που θα γεννηθούν εκεί. 

Ads

Τι είναι αυτό όμως, που η επιστημονική κοινότητα μελετά αγωνιωδώς και θα φέρει ίσως τις μεγαλύτερες μεταβολές; Το μυστικό, όπως αποδεικνύεται και στο βίντεο, κρύβεται στην συνείδηση…