Η ιδιωτική αμερικανική διαστημική εταιρεία SpaceX ανακοίνωσε πως έως το τέλος του 2018 θα στείλει δύο ιδιώτες «τουρίστες» σε πτήση γύρω από τη Σελήνη.

Ads

Για το διαστημικό ταξίδι θα χρησιμοποιηθεί ο νέος μεγάλος πύραυλος της SpaceX «Falcon Heavy». Οι δύο τουρίστες, επί πληρωμή, θα πετάξουν γύρω από το δορυφόρο της Γης με τη διαστημική κάψουλα Dragon.

Οι δύο ιδιώτες έχουν ήδη επιλεγεί, καθώς προσέγγισαν μόνοι τους τη SpaceX ζητώντας να πάνε στο φεγγάρι και ήδη έχουν καταβάλει ένα σημαντικό μέρος του μεγάλου κόστους της αποστολής.

Τα ονόματα των δύο πρώτων «αστροτουρίστών» θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρώσουν τις ιατρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια θα εκπαιδευτούν κατάλληλα, καθώς θα είναι μόνοι τους στο διαστημικό σκάφος και το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη θα διαρκέσει μία εβδομάδα.

Ads

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της SpaceX, Έλον Μασκ, «οι δύο επιβάτες θα ταξιδέψουν ταχύτερα και μακρύτερα στο ηλιακό σύστημα από οποιονδήποτε άλλον πριν από αυτούς». «Ασφαλώς δεν είναι αφελείς. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο γι’ αυτούς, αλλά δεν θα είναι μηδενικός», τόνισε.