Η μεγαλύτερη εταιρεία gaming και social media στην Κίνα, η Tencent Holdings Ltd, ανακοίνωσε πως θα θέσει περιορισμούς για τους νεαρούς χρήστες του παιχνιδιού «Honour of Kings» καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για εθισμό των παιδιών στο δημοφιλές παιχνίδι.

Ads

Το online multiplayer παιχνίδι, όπως αναφέρει το Reuters, έχει πάνω από 200 εκατ. χρήστες. Αυτός ο αριθμός το καθιστά στο δημοφιλέστερο παιχνίδι του είδους στον κόσμο. Πάνω από τους μισούς χρήστες του είναι κάτω των 24 ετών, και πάνω από το 25% είναι κάτω των 19.  Τα έσοδα εκτιμώνται σε περίπου 810 εκατ. δολάρια μόνο το πρώτο τρίμηνο.

Γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν εκφράσει προβληματισμό και διαμαρτυρίες για εθισμό των νεαρών gamer. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε πως οι χρήστες κάτω των 12 ετών θα μπορούν να παίζουν μια ώρα την ημέρα, ενώ όσοι είναι μεταξύ 12 και 18 ετών θα μπορούν να παίζουν δύο ώρες την ημέρα.

Επιπλέον η Tencent Holdings θα απαγορεύσει την πρόσβαση στο παιχνίδι μετά τις 21:00 στους χρήστες κάτω των 12 ετών, ενώ θα επιβάλει περιορισμούς και για τα χρήματα που μπορούν να ξοδέψουν στο παιχνίδι.

Ads

Στο ίδιο πλαίσιο η Tencent Holdings εγκαινίασε και μια πλατφόρμα ελέγχου από γονείς, μέσω της οποία θα μπορούν να παρακολουθούν ευκολότερα τις δραστηριότητες των παιδιών τους στο παιχνίδι. Επίσης αποφάσισε να αυξήσει τους ελέγχους ώστε να εμποδίσει του χρήστες να δίνουν ψεύτικα στοιχεία για την είσοδο στο παιχνίδι.