Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPhone, η Apple παρουσίασε την επετειακή έκδοση του, το iPhone Χ σε μια εκδήλωση που που οργανώθηκε στο Steve Jobs Theater. Ειδικότερα,  η Καλιφορνέζικη εταιρία αποκάλυψε την επετειακή έκδοση της ναυαρχίδας της μαζί με το iPhone 8 και το iPhone 8 plus.

Ads

Το επετειακό iPhone Χ

Το iPhone Χ είναι μια συσκευή η οποία χρησιμοποιεί σύστημα αναγνώρισης προσώπου για να “καταλαβαίνει” τον κάθε ιδιοκτήτη, αντί για σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Αυτό θα μπορεί να επιτευχθεί με το σκανάρισμα του προσώπου από την μπροστινή κάμερα και στη συνέχεια το iPhone Χ θα μπορεί να αναγνωρίσει το σχήμα του προσώπου του κατόχου του και να του επιτρέψει την είσοδο στο λογισμικό. Μάλιστα το νέο τηλέφωνο είναι τόσο εξελιγμένο, που θα μέσω μιας έντονης δέσμης φωτός θα μπορεί να αναγνωρίζει πρόσωπα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ή απόλυτου σκότους.

Σύμφωνα με την Apple η τεχνολογία Face ID είναι ασφαλέστερη από το σύστημα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς η πιθανότητα να μπορέσει κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης να ξεκλειδώσει το κινητό ανέρχεται πλέον στο 1 προς 1.000.000.

Ads

image

Η διάθεση του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου και η τιμή του θα ανέρχεται σε 999 δολάρια, ενώ οι παραγγελίες αρχίζουν στις 27 Οκτωβρίου. Το σώμα του είναι από γυαλί και ατσάλι, ενώ η βασική εξωτερική αλλαγή είναι η απουσία του home button.

H οθόνη είναι AMOLED για πρώτη φορά και το screen panel ονομάζεται Super Retina Display. Είναι 5,8 ιντσών και έχει τη μεγαλύτερη ευκρίνεια που έχει εμφανιστεί σε τηλέφωνο της Apple στα 458 ppi (ανάλυση 1.125×2.436). Υποστηρίζει HDR10 και Dolby Vision και η χωρητικότητα κυμαίνεται από 64 μέχρι 256 GB.

Η διπλή κάμερα των 12 MP διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή, ενώ η Apple υπόσχεται ότι η εμπρόσθια κάμερα είναι σε θέση να προσφέρει μία επαναστατική εμπειρία φωτογραφιών selfie με τη χρήση λειτουργίας πορτρέτου.  Επιπλέον, το επετειακό iPhone περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση και είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό σε σκόνη.

image

To iPhone 8 και το iPhone 8 Plus

Το iPhone 8 ακολουθεί σχεδιαστικά τις ίδιες γραμμές με τα iPhone των τελευταίων τριών ετών, ενώ πλέον έχουν γυαλί μπροστά, πίσω, αλλά και αλουμινένιο πλαίσιο στο ενδιάμεσο. Η Apple δήλωσε ότι το γυαλί είναι το πιο ανθεκτικό που υπάρχει σε smartphone. Το iPhone 8 έχει Retina οθόνη 4,7 ιντσών, ενώ το iPhone 8 Plus έχει Retina 5,5 ιντσών ανάλυσης 1080p.

Οι κάμερες παραμένουν στα 12MP, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται ότι διαθέτει ολοκαίνουριο αισθητήρα με βελτιωμένο επεξεργαστή (ISP). To Α11 Bionic chip προσφέρει ταχύτερη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, βελτιωμένη ευκρίνεια και δυναμικό εύρος με ακόμα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι πλέον μπορούν να τραβήξουν βίντεο σε ανάλυση 4Κ/60 fps ή σε ανάλυση 1080p και 240fps για αναπαραγωγή σε αργή κίνηση.

image

Τα νέα iPhone 8 και 8 Plus διαθέτουν και αυτά ασύρματη φόρτιση, ταχύτερο εξαπύρηνο επεξεργαστή που μπορεί να εκμεταλλευτεί και τους 6 πυρήνες του ταυτόχρονα και έχει καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερες ενεργειακές απαιτήσεις. Η χωρητικότητα των δύο συσκευών αρχίζει από τα 64 GB. Ακόμη, τα ηχεία των νέων συσκευών είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, κατά 25% ισχυρότερα από την προηγούμενη γενιά. Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικές είναι ο αλλαγές και οι αλλαγές στο νέο λειτουργικό σύστημα της Apple,iOS 11, με σημαντικότερη την εισαγωγή δυνατοτήτων επαυξημένης πραγματικότητας, χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την gaming εμπειρία των χρηστών αλλά και στον σχεδιασμό αντικειμένων.

Οι παραγγελίες αρχίζουν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η διάθεσή του στις 22 Σεπτεμβρίου, με την τιμή να ξεκινάει από τα 699 δολάρια.