Η Toshiba ανακαλεί 41.000 φορητούς υπολογιστές σε όλο τον κόσμο εξαιτίας κινδύνου υπερθέρμανσης της συσκευής αλλά να υποστούν εγκαύματα στα χέρια οι χρήστες. Ανακαλούνται λοιπόν τα μοντέλα τα Satellite T135, Satellite T135D και Satellite ProT130.

Ads

Οι καταναλωτές καλούνται να «κατεβάσουν» την τελευταία έκδοση του λογισμικού προγράμματος BIOS. Το πρόγραμμα θα ανιχνεύει εάν το notebook υπερθερμαίνεται, θα θέτει εκτός λειτουργίας τον υπολογιστή και θα ειδοποιεί τον καταναλωτή για να έρθει σε επαφή με την Toshiba για δωρεάν επισκευή. Το λογισμικό είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα https://laptops.toshiba.com/about/consumer-notices.

Οι πελάτες χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για την εγκατάσταση του προγράμματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι φορητοί αυτοί υπολογιστές πωλήθηκαν από τον Αύγουστο 2009 έως και τον Αύγουστο 2010 στην τιμή των 600 έως 800 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες, η Toshiba παραπέμπει στην ιστοσελίδα της https://laptops.toshiba.com/about/consumer-notices.