Η Samsung ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το νέο της μοντέλο Galaxy Note 7 μετά τις αναφορές ότι τηλέφωνα αυτού του μοντέλου εξερράγησαν κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Ads

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι πελάτες που αγόρασαν το μοντέλο θα μπορούν να το ανταλλάξουν με καινούργιο.

«Λάβαμε αναφορές εκρήξεων μπαταριών στο Note 7 και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για πρόβλημα κυψέλης μπαταρίας» είπε ο πρόεδρος του τμήματος φορητών συσκευών της Samsung, Κο Ντονγκ Τζιν, σε δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να ετοιμαστούν συσκευές αντικατάστασης. Όπως υπογράμμισε η Samsung, το τηλέφωνο κυκλοφόρησε σε 10 χώρες μέχρι τώρα, ωστόσο άλλες εταιρείες ήταν που προμήθευαν τις μπαταρίες.

Ads

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί χρήστες είχαν αναφέρει πως τα τηλέφωνά τους είχαν πάρει φωτιά ή εκραγεί ενώ φόρτιζαν, με τη Samsung να επιβεβαιώνει 35 τέτοιες περιπτώσεις.

Το πρόβλημα για την εταιρεία δεν είναι μικρό καθώς σε μια εβδομάδα παρουσιάζεται ο μεγάλος … αντίπαλος το νέο μοντέλο iPhone της Apple.